A Forma-1-es versenynaptárba 2010-ben bekerült Koreai Nagydíj egyértelmű bukás volt, a semmi közepén, egy mocsár és egy teherkikötő tőszomszédságába felhúzott jongami pályára a kutya sem ment ki, és a globális jelentőségű hazai szponzorok – Samsung, KIA-Hyundai, LG, Daewoo-cégek stb. – is nagy ívben tettek rá, a szervezés így alig négy év alatt ellehetetlenült. 
F1: Korea éjszakai futammal térne vissza 1
F1: Korea éjszakai futammal térne vissza 2

F1: Korea éjszakai futammal térne vissza

F1: Korea éjszakai futammal térne vissza

F1: Korea éjszakai futammal térne vissza 4
Fotó megosztása:
F1: Korea éjszakai futammal térne vissza 5


Úgy tűnik, Dél-Korea azért nem akar örökre kimaradni a száguldó cirkuszból, a poros-szmogos, világvégi Jongam helyett a szingapúrihoz hasonló, Szöul utcáin rendezett villanyfényes futammal térne vissza.
A koreai Today tudósítása szerint a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén Bernie Ecclestone tárgyalt is az új futamról a leendő szervezőkkel.
“A lap úgy tudja, hogy a britnek (Ecclestone-nak) tetszett az elképzelés. (A projektet vezető) Csung Jung-Cso bemutatta Bernie-nek az utcai pálya terveit, amik elnyerték a tetszését. Már a rendezési díjról tárgyalnak, előzetes megegyezés született a szöuli belvárosi versenyről 2016-ra” – írta a lap egy bennfentesre hivatkozva.
“A szingapúri verseny üzleti modellje nagyon vonzó, ha Szöulban is sikerül tető alá hozni, akkor jóval többen vesznek majd jegyet a futamra. Ha Bernie-nek és Csungnak sikerül megegyeznie, akkor ezúttal működhet majd a Koreai Nagydíj” – magyarázta egy jól értesült forrás. 
Kérdés persze, hogy befér-e még a naptárba egy újabb helyszín, hiszen Mexikó visszatérésével már rekordhosszúságúra, 20 futamosra bővül a Forma-1-es naptár 2015-ben, 2016-ra pedig Azerbajdzsán is bekerül majd.