A Sauber bő két évtizedes Forma-1-es története legrosszabb idényét éli, sosem fordult még elő, hogy 14(!) forduló után pont nélkül álljanak. A svájci alakulat mindössze öt fordulónyira van a teljes szégyentől.
A hinwili alakulat főnöknője, Monisha Kaltenborn természetesen nem örül a mostani helyzetnek, de bízik benne, hogy az idei hullámvölgyre felemelkedés következik a jövő évben, mondta az F1 hivatalos oldalának.  
“Dolgozunk rajta!” – válaszolta a kérdésre, hogyan is állnak a jövő évi autóval. 
“A Saubernél szinte hagyomány, hogy a nagy szabályváltozások idején küszködünk egy kicsit, de a következő évben mindig sikerült magunkra találnunk. Gondoljunk csak vissza a befújt diffúzor megjelenésére: azt sem sikerült elcsípnünk az első évben, de a következő idényben már az élmezőny közelében voltunk és dobogós helyezéseket hoztunk. Szóval bízom benne, hogy tanulunk az idei autó tanulságaiból, az idei hibák nem fognak megismétlődni.” 


“Nem felejtettük el, hogyan kell jó autót építeni. Az idei autónk nem tartozik a jók közé, de nem is a legrosszabb. És tudjuk az okokat. Tudjuk, mit rontottunk el, de azt is láthatjuk, hogy idén milyen fontos szerepet játszik az erőforrás – ez a mezőnyben több csapatnál is bizonyosságot nyert. Nem a miénk a legversenyképesebb hajtáslánc, így egy olyan, korlátozott erőforrásokkal rendelkező csapat, mint mi, nagyon nehéz helyzetben van.”
Sajnos mostanra az is kérdésesnek tűnik, hogy lesz-e lehetőségük a 2015-ös javításra, ugyanis a Caterham mellett a Sauber pénzügyi helyzete tűnik a legaggasztóbbnak. Kaltenborn erről nem kívánt részletesen beszélni, csak annyit mondott, hogy természetesen bármikor szívesen fogadnak egy erős partnert, amellyel nyilván versenyképesebbek is lehetnének.