F1: A Saubernél hagyomány a krízis 1
F1: A Saubernél hagyomány a krízis 2

F1: A Saubernél hagyomány a krízis

F1: A Saubernél hagyomány a krízis

F1: A Saubernél hagyomány a krízis 6
F1: A Saubernél hagyomány a krízis 7
F1: A Saubernél hagyomány a krízis 8
Fotó megosztása:
F1: A Saubernél hagyomány a krízis 9


A Sauber bő két évtizedes Forma-1-es története legrosszabb idényét éli, sosem fordult még elő, hogy 14(!) forduló után pont nélkül álljanak. A svájci alakulat mindössze öt fordulónyira van a teljes szégyentől.
A hinwili alakulat főnöknője, Monisha Kaltenborn természetesen nem örül a mostani helyzetnek, de bízik benne, hogy az idei hullámvölgyre felemelkedés következik a jövő évben, mondta az F1 hivatalos oldalának.  
“Dolgozunk rajta!” – válaszolta a kérdésre, hogyan is állnak a jövő évi autóval. 
“A Saubernél szinte hagyomány, hogy a nagy szabályváltozások idején küszködünk egy kicsit, de a következő évben mindig sikerült magunkra találnunk. Gondoljunk csak vissza a befújt diffúzor megjelenésére: azt sem sikerült elcsípnünk az első évben, de a következő idényben már az élmezőny közelében voltunk és dobogós helyezéseket hoztunk. Szóval bízom benne, hogy tanulunk az idei autó tanulságaiból, az idei hibák nem fognak megismétlődni.” 
F1: A Saubernél hagyomány a krízis 10


“Nem felejtettük el, hogyan kell jó autót építeni. Az idei autónk nem tartozik a jók közé, de nem is a legrosszabb. És tudjuk az okokat. Tudjuk, mit rontottunk el, de azt is láthatjuk, hogy idén milyen fontos szerepet játszik az erőforrás – ez a mezőnyben több csapatnál is bizonyosságot nyert. Nem a miénk a legversenyképesebb hajtáslánc, így egy olyan, korlátozott erőforrásokkal rendelkező csapat, mint mi, nagyon nehéz helyzetben van.”
Sajnos mostanra az is kérdésesnek tűnik, hogy lesz-e lehetőségük a 2015-ös javításra, ugyanis a Caterham mellett a Sauber pénzügyi helyzete tűnik a legaggasztóbbnak. Kaltenborn erről nem kívánt részletesen beszélni, csak annyit mondott, hogy természetesen bármikor szívesen fogadnak egy erős partnert, amellyel nyilván versenyképesebbek is lehetnének.