Végső fokozatba kapcsolt a silly season: a német Bild immár a Lotushoz(!) köti Fernando Alonsót 2015-re.
A lap azt írja, hogy a szingapúri hétvégén hirtelen rosszra fordult a viszony a kétszeres világbajnok és a Ferrari vezetése között – az átalakítások oltárán az új elnök, Sergio Marchionne Alonsót sem sajnálná feláldozni -, ezért pörögtek fel a dolgok. 
F1: Őrület, Alonsót a Lotushoz vinnék 1
F1: Őrület, Alonsót a Lotushoz vinnék 2

F1: Őrület, Alonsót a Lotushoz vinnék

F1: Őrület, Alonsót a Lotushoz vinnék

F1: Őrület, Alonsót a Lotushoz vinnék 8
F1: Őrület, Alonsót a Lotushoz vinnék 9
F1: Őrület, Alonsót a Lotushoz vinnék 10
F1: Őrület, Alonsót a Lotushoz vinnék 11
F1: Őrület, Alonsót a Lotushoz vinnék 12
Fotó megosztása:
F1: Őrület, Alonsót a Lotushoz vinnék 13


Alonso, és az őt a háttérben a mai napig menedzselő Flavio Briatore állítólag kopogtatott a Red Bullnál, de ott visszautasították őket, a Mercedesnél egy-az-egybeni cserét ajánlottak Lewis Hamiltonnal – spanyol források szerint a Mercedes kezdeményezett -, de a csapat elnöke, Niki Lauda vétózott, a tárt kapukkal váró McLarenben, pontosabban a Honda jövő évi erőforrásában nem bíznak Alonsóék. 
Így lyukadtak ki a volt Renault-csapatnál, a ma Lotusként futó enstone-i alakulatnál, ahol Briatore és Alonso együtt jutott a világbajnoki címig. A jövőre Mercedes-motorokra váltó csapat a várakozások szerint versenyképes lehet, Alonso szerződtetését és az egész projekt pénzügyi hátterét pedig a Forma-1-be beszállni kívánó kanadai milliárdos, Lawrence Stroll biztosíthatná.
Stroll az elmúlt hetekben a Saubernél és a Marussiánál is érdeklődött, ugyanis autóvrsenyző fiát, a Ferrari utánpótlás-nevelő programjához tartozó Lance-et szeretné a rajtrácsra juttatni. A Lotusnál természetesen ezt tehetné.
Kíváncsian várjuk, hogy holnap Alonso a Williams vagy a Marussia versenyzőit túrja-e ki 2015-re…