Ugyan a Szingapúri Nagydíjon Daniel Ricciardo “csak” a 3. lett, miközben Lewis Hamilton győzni tudott, az ausztrál pilóta továbbra is halványan esélyes arra, hogy nevető harmadikként elhozza a világbajnoki címet.
Ricciardo a jelenlegi éllovas Hamiltontól 60, a vasárnap nullázó Nico Rosbergtől pedig 57 pontnyira van öt futammal a vége előtt, úgy, hogy a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon dupla pontokat osztanak majd.


A fentiek ellenére a Red Bullnál nem készülnek Ricciardo kiemelésére, főleg, hogy immár Sebastian Vettel is kezd magára találni (bár lemaradása a csapattárshoz viszonyítva is 48 pont, a mercisek mögött pedig több mint egy százassal áll.)
“Matematikailag még mindkettőjüknek esélye van. Nagyon halvány persze, és attól függ, hogyan teljesítenek egymással szemben a pályán. De épp ezért nem lenne helyes, ha kívülről beleszólnánk a jelenlegi állásba, hagyjuk őket versenyezni. Daniel is teljes mértékben elfogadja ezt” – mondta a csapatfőnök, Christian Horner. 
 
“Ha tényleg valós esély lenne rá, hog Daniel győzzön, Sebastiannak pedig már matematikai esélye sem lenne, akkor mindent megtennénk a csapat érdekében, de pillanatnyilag nem ez a helyzet, az Daniel esélye is nagyon halvány.”
Horner még a fenteknél is tovább ment, gyakorlatilag bedobta a törölközőt:
“A Mercedesnek hatalmas az előnye, szóval csak az egyes versenyekre koncentrálunk. Még mindkét pilótánk versenyben van, és most egy kicsit faragtak is a Rosberggel szembeni lemaradásból. Daniel most veszített három pontot Sebbel szemben, de számít ez igazából? Varázsgömb nélkül lehetetlen megjósolni, de egyelőre nem lenne értelme csapatutasításokkal belenyúlni.”