Minden cáfolat és nyilatkozat ellenére továbbra sem lehet 100 %-osan biztosra venni, hogy Fernando Alonso 2015-ben is marad a Ferrarinál, ugyanis az őt csalogató McLarennél kínosan kerülik, hogy megerősítsék a jövő évi felállást.
A csapatfőnök Eric Boullier még pénteken is arról beszélt Szingapúrban, hogy a bejelentésre várni kell, sőt a veterán Jenson Button is látszólag valós lehetőségként emlegette az év végi ejtését és esetleges visszavonulását.
F1: Massa óvja Alonsót a McLarentől 1
F1: Massa óvja Alonsót a McLarentől 2

F1: Massa óvja Alonsót a McLarentől

F1: Massa óvja Alonsót a McLarentől

F1: Massa óvja Alonsót a McLarentől 8
F1: Massa óvja Alonsót a McLarentől 9
F1: Massa óvja Alonsót a McLarentől 10
F1: Massa óvja Alonsót a McLarentől 11
F1: Massa óvja Alonsót a McLarentől 12
Fotó megosztása:
F1: Massa óvja Alonsót a McLarentől 13


“Továbbra sincs válaszom” – ismerte el. “A késlekedés miatt pedig valószínűleg minden ülés foglalt lesz (ha nem maradok a McLarennél). Én csakis versenyképes csapatnál akarok vezetni, világbajnokként nem lenne értelme másképp folytatni” – mondta a 2009-es győztes. 
A Wokingban kiszemelt Alonso előző csapattársa, az idén a Williamsnél új környezetben másodvirágzását kezdő Felipe Massa a lehetőség ellenére óvja a kétszeres bajnokot a Ferrari elhagyásától.
“A Ferrarinál lévő helyzet nem igazán lep meg” – utalt a versenyképtelenségre, a csapatfőnök- és elnökcserére a 2006-tól tavalyig ott versenyző brazil. “De csakis a legjobbakat kívánom nekik!”
F1: Massa óvja Alonsót a McLarentől 14


“De Alonsónak nem kellene mennie. A Mercedes oké, a Red Bullhoz – hát, nem is tudom. De csakis olyan csapathoz kellene mennie, ahol győzhet, és bár úgy gondolom, hogy a Honda és a McLaren jó lesz, de jövőre még nem győzhetnek” – magyarázta Massa, aki újságírói kérdésre azzal is egyetértett, hogy a kétszeres világbajnok számára a kudarc beismerése lenne, ha öt sikertelen év után elhagyná a Ferrarit.
“Igen, talán mondhatjuk ezt. De Alonso egyáltalán nem ostoba, tudja, mit kell tennie. Szerintem jövőre marad a Ferrarinál – persze ki tudja, bármi előfordulhat.”
Massa a spanyol AS-nek adott interjúban azt mondta, hogy egykori ferraris csapattársa és idei utódja, Kimi Räikkönen küszködése és Alonsóhoz viszonyított lemaradása sem meglepő számára: “Nem, nem meglepetés, ugyanis ahhoz, hogy valaki Alonso közelében legyél, tökéletesen kell dolgozni. Tökéletesnek kell lenni, szóval tényleg nem lep meg.”