Fernando Alonso egy ideig a második helyen állt Szingapúrban, de a verseny felénél beküldött safety car miatt taktikát kellett váltania a csapatnak. “Balszerencsések voltunk a biztonsági autóval” – jelentette ki Alonso, aki végül negyedik lett. “Éppen felraktuk a szuperlágyat, amikor a pályára hajtott, ez nem kedvezett nekünk. Hamilton is ugyanezen a gumin volt, de ő nyert is vele körönként két másodpercet, nekünk ehhez nem volt meg a tempónk.”


“A harmadik kiállással a Red Bull mögé kerültünk, de nem tehettünk mást. A stratégia jó volt, de nem kedvezett nekünk a biztonsági autó. De a folytatásra pozitívak az előjelek, sok biztató dolgot láttunk ezen a hétvégén.”

“A szabadedzéseken versenyképesek voltunk, ami megszokott, de az időmérőn és a futamon is ott voltunk az elején, ami már nem annyira megszokott. Ez pozitív, de ennyi nem elég, Szuzukára fejlődnünk kell még.”

Kimi Räikkönen hétvégéje biztatóan kezdődött, de az időmérőn jött egy elektronikai hiba és vele egy rosszabb rajtpozíció, ami alapvetően határozta meg a finn versenyét. Räikkönen végül nyolcadik lett. “Ennél sokkal többet vártam” – mondta csalódottan a finn.

“Nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük, de egy városi pályán ez benne van a pakliban. Végig forgalomban autóztam, amivel sok időt veszítettem, előzni viszont nem nagyon tudtam. A gumik ma nem működtek igazán jól az autómon, de ez van.”