A Ferrari kis híján meglepetést okozott a szingapúri időmérőn, de a csapatnak végül meg kellett elégednie az ötödik és hetedik hellyel. Fernando Alonso azonban csak minimális különbséggel, öt ezreddel maradt el a negyedik helytől, az elejétől sem volt messze, és Kimi Räikkönen is előrébb végezhetett volna, ha nem az utolsó gyors köre előtt krepál be az autója.


“Ezen a hétvégén végig versenyképesnek éreztem magunkat” – kezdte Alonso. “A szabadedzéseken gyorsak voltunk, és ugyan jött egy kis visszaesés ismét az időmérőn, ez az ötödik hely messze biztatóbb, mint általában. Jól látható az időkből, hogy közel voltunk az első helyhez.”

“Nagyon elégedett vagyok, az autónk a versenyen is jó lesz. Ha egy jó rajttal sikerül előzni néhányat, megcélozhatjuk a dobogót is. Végezhettünk volna előrébb is, de kicsik voltak a különbségek, de a versenyen bőven lesz időnk a javításra. Nagyon örülök, hogy versenyképesebbek vagyunk, mint Monzában, remélem, hogy a futam után is lesz minek örülnöm. Kicsit furcsa, hogy az élmenőkkel harcolhatunk, sajnos nem vagyunk ehhez hozzászokva.”

Kimi Räikkönen érthetően nem lelkendezett amiatt, hogy a döntő pillanatban romlott el a Ferrarija. “Elektronikai hiba miatt kellett félreállnom” – mondta a finn. “Még nem tudjuk, mi okozta a hibát, de remélem, hogy nincs nagy gond. Az feltétlenül jó hír, hogy nem a motorral volt gond.”

“Jó időmérőt zárhattam volna, megvolt a tempóm és az autóm is jó volt, így most egy kicsit csalódott vagyok, de a versenyen előreléphetek. Kifejezetten biztatóak a hétvégi eredményeink, bízom benne, hogy a technika is végig bírja majd.”