Több Forma-1-es csapat is pocsék anyagi helyzetben van, egyáltalán nem biztos, hogy 2015-ben is ott lesznek a mezőnyben. A veszélyeztetettek egyike a Sauber, amely az idén még pontot sem szerzett, itt még a csapatfőnök sem tudja garantálni a 2015-ös szereplést.


“Tervezzük, hogy indulunk jövőre is. Sauberként” – mondta Monisha Kaltenborn. “Kihívást jelent, hogy a szabályváltoztatások után össze tudjuk rakni a szükséges költségvetést. Nem olyan rossz a helyzet, de nehéz dolgunk van, mert manapság egyetlen csapat sem talál könnyen szponzort.”

“Az idei és a jövő évi költségvetés között nincs nagy különbség, mert az idén elvégzett munkából tudunk profitálni. Ugyanakkor csökkenni sem fog, így küzdenünk kell a pénzért. A versenyképességhez erős partner kell a mai F1-ben, mi nyitottak vagyunk erre” – jelezte finoman Kaltenborn, hogy a Sauber lényegében eladó.

A Sauberhez hasonlóan nehéz helyzetben van a Caterham is, a csapat egyes vélemények szerint már az utolsókat rúgja, és elindult a HRT útján. Olasz források szerint az istállónak a Pirelli felé is vannak/voltak kifizetetlen számlái.