Bár Daniel Ricciardo 72 pontos lemaradással áll az éllovas Nico Rosberg előtt, az idén már három futamot nyerő ausztrál Red Bull-os hat futammal a vége előtt még nem hajlandó lemondani a bajnoki esélyeiről.
A Red Bull valószínűleg jóval versenyképesebb lesz majd Szingapúrban, mint két héttel korábban Monzában, így Ricciardo a dobogót célozza.
“Dobogót várok a hétvégétől. Csak az lehet a célunk, főleg, ha versenyben akarok maradni a bajnoki címért. Én úgy gondolom, hogy rögtön a hétvége kezdetétől a Red Bull lehet a második erő a Mercedes mögött. A kérdés az, hogy milyen közel leszünk hozzájuk. Meggyőződésem, hogy sokkal közelebb, mint Monzában, ez a pálya sokkal jobban feküdhet.”
“Jó eredmény lenne, ha pár tizeden belül lennénk, ez azt jelentené, hogy versenyezhetünk a Mercedesekkel vasárnap” – magyarázta Szingapúrban.
F1: Ricciardo a dobogóra készül 3


Ugyan Ricciardo komolyan gondolja a bajnokságot, a Red Bullnál egyelőre nem szánnak neki kiemelt szerepet, sőt, a csapatfőnök Christian Horner nemrég azt mondta, van egy olyan megérzése, hogy Szingapúrban az új kasztnit kapó Sebastian Vettel is futamot nyerhet végre. Az ausztrál is tudja, hogy még nem számíthat első számú pozícióra: “Nem lesz csapatutasítás, legalábbis még nem. Szabadon versenyezhetünk” – ismerte el.