A múlt hétvégi Olasz Nagydíjon a Mercedes kettős győzelmet aratott, méghozzá Lewis Hamilton, Nico Rosberg sorrendben, így a kettejük között zajló bajnoki küzdelem is szorosabbá vált. A monzai győztes Hamiltont feltüzelte a siker, így is akarja folytatni:
“Jó érzés volt Monzában újra a dobogó tetejére állni, főleg, hogy megint nehezen indult a futam. Az első pár kör után autó szárnyalt, és nagyszerű volt, hogy végül maximálisan ki tudtam aknázni az egész hétvégén benne rejlő potenciált. Mivel Nico másodikként ért be, a lemaradásomat nem sokkal tudtam csökkenteni, de bőven lehet még pontokat szerezni, és annak is örülök, hogy azért előrébb léptem.” 
 


“Az eddigi hullámvasút ellenére is jól érzem magam, és továbbra is versenyben vagyok a bajnoki címért, ez pedig motivációt ad a maradék hat futamra. Szingapúr az első, nagyszerű helyszín az utolsó tengerentúli szakasz megkezdésére. A város pezsgő, a pálya pedig eszméletlen!”
“Nagyszerű utcai pálya, én pedig imádom azokat. 2009-ben győztem is, nagyon különleges érzés volt, és már az első versenyen, 2008-ban a dobogóra álltam – ami igazából győzelem kellett volna, hogy legyen. Azóta nem volt sok szerencsém a pályán, de remélhetőleg ez megváltozik a jövő hétvégén.”
A továbbra is 22 ponttal vezető, de Monzában egy kicsit lendületet veszített Rosberg határozott célja,hogy Szingapúrban győzelemmel vágjon vissza.
F1: Hamilton lendületben, Rosberg kapaszkodna 3


“Bár nem egészen úgy alakultak a dolgok, ahogy reméltem, azért így is voltak pozitívumai Monzának. Az ezüst nyíl megint szupergyorsnak tűnt az ellenfelekhez képest, remélhetőleg az idény végéig megtarthatjuk ezt a lendületet! Nyilván nem örültem, hogy pontokat veszítettem a csapattársammal szemben, de továbbra is nálam az előny, és határozott szándékom, hogy meg is tartsam.” 
“Következik a Szingapúri Nagydíj, ami egyértelműen az év egyik fénypontja. Lenyűgöző a hangulat, az egész város életre kel a versenyhétvégén. Egészen hihetetlen, mindenkinek ajánlom, hogy menjen el egyszer, ha tud, mert fantasztikusa élmény. A pálya, a város, a hangulat, minden! 20008-ban ott szereztem a második Forma-1-es dobogós helyezésemet, egy második helyet – remélem, hogy idén még eggyel előrébb végzek!”