A Mercedestől a 2013-as idény után távozott, azóta pecázgató Ross Brawn ferraris visszatérése már az addigi csapatfőnök Sefano Domenicali áprilisi lemondásakor felmerült, majd a maranellóiak új főnöke, Marco Mattiacci nem olyan rég beszélt arról, hogy szívesen látnák a sztármérnököt.
A Ferrari-elnök Luca di Montezemolo lemondása után természetesen újra forgó Brawn neve, hiszen kérdés, hogy az F1-es tapasztalattal nem rendelkező FIAT-vezér Sergio Marchionne és az autókereskedő Mattiacci mellett ki lesz az, aki szakmailag képes irányítani az élre visszatérni vágyó olasz gárdát.
F1: Brawn nem tárgyal a Ferrarival 1
F1: Brawn nem tárgyal a Ferrarival 2

F1: Brawn nem tárgyal a Ferrarival

F1: Brawn nem tárgyal a Ferrarival

F1: Brawn nem tárgyal a Ferrarival 5
F1: Brawn nem tárgyal a Ferrarival 6
Fotó megosztása:
F1: Brawn nem tárgyal a Ferrarival 7


A német Auto Motor und Sport kérdésére az angol szakember azt mondta, egyelőre egyáltalán nem téma a Ferrari:
“Idén egészen más az életem, és jól is érzem magam. Nem áll szándékomban teljes állásban visszatérni. Azt hiszem, pillanatnyilag amúgy sem lenne helyem a Ferrarinál vagy bármelyik másik csapatnál” – kezdte az angol.
A májusi maranellói látogatásom tisztán magánjellegű volt. Felmerült a mi lenne ha kérdése, de egyáltalán nem komolyan. Mivel nem tárgyalunk, nem is foglalkoztam ezzel a dologgal.”
“Adjunk időt Marco Mattiaccinak, hogy megmutathassa, mire képes. Nem vagyok kapcsolatban a Ferrarival és nem keresek újabb Forma-1-es állást. Soha ne mondd, hogy soha, hiszen sosem lehet tudni, milyen lehetőségek adódhatnak, de jelenleg a Forma-1-en kívüli dolgok foglalkoztatnak, olyasmik, amikre előtte sosem volt időm.”