A Toro Rosso jövőre minden idők legfiatalabb Forma-1-es pilótáját veti be a még akkor is csak 17 éves Max Verstappen személyében. 
Az F1-es papával rendelkező tini nem olyan rég már vezetett egy Toro Rosso-színekbe bújtatott RB8-ast, az utcai demón azonban szégyenszemre összetörte a járgányt. A holland ifjonc szerdán az olaszországi Adria pályán újra autóba ült, egy STR7-es volánján teljes tesztnapot csinált végig.
F1: Túl van az első teszten a 16 éves pilóta 1
F1: Túl van az első teszten a 16 éves pilóta 2

F1: Túl van az első teszten a 16 éves pilóta

F1: Túl van az első teszten a 16 éves pilóta

F1: Túl van az első teszten a 16 éves pilóta 4
Fotó megosztása:
F1: Túl van az első teszten a 16 éves pilóta 5


A kezdetben nedves, majd száraz körülmények között futott, rövidebb és hosszabb etapokból összeállt 148 kör után elérte az F1-es szuperlicenszhez szükséges kilométer-mennyiséget, a munkáját pedig csak dicsérni tudta a csapat.
“Nagyon összeszedett és pontos volt, gyorsan tanult, nem kellett sokat kérdeznie. Amikor feltehettük a száraz gumikat, gyorsan megszokta az autót és építette a tempóját, miközben különböző üzemanyag-mennyiségek mellett végeztünk kvalifikációs és versenyszimulációkat is. Első napnak elég meggyőző volt” – mondta leendő versenymérnöke, Xevi Pujolar.
A Toro Rosso sportigazgatója, Steve Nielsen is nagyon elégedett volt: “Max igen kompetensen dolgozott, olyan benyomást keltett, mintha jó ideje vezetne már Forma-1-es autót és nem ez lenne az első napja. Egész nap nem hibázott, magabiztosnak tűnt, és ha valamit mondtak neki, azt megjegyezte. Összességében nagyon jól teljesített.”
Verstappen így beszélt: “Nagyon vártam, hogy először vezethessek Forma-1-es autót rendes versenypályán, és nagyon élveztem is. Jó volt Xevivel dolgozni, aki jövőre a mérnököm lesz, és jó volt szokni a kormányt, a gombokat. Úgy gondolom, hogy jól ment, alig várom, hogy minél hamarabb újra F1-esbe ülhessek” – utalt arra, hogy hamarosan egy-két szabadedzésen, majd a szezon végi abu-dzabi teszten is vezet majd.