A két Mercedes-pilótán kívül a 2014-es Forma-1-es idényben eddig csak a Red Bull-os Daniel Ricciardo volt képes, az ausztrál ifjoncnak azonban már három siker is összejött. 
F1: Ricciardo esélyesként menne a szezonzáróra 1
F1: Ricciardo esélyesként menne a szezonzáróra 2

F1: Ricciardo esélyesként menne a szezonzáróra

F1: Ricciardo esélyesként menne a szezonzáróra

F1: Ricciardo esélyesként menne a szezonzáróra 5
F1: Ricciardo esélyesként menne a szezonzáróra 6
Fotó megosztása:
F1: Ricciardo esélyesként menne a szezonzáróra 7


A szezon kétharmadánál – ki gondolta volna az elején? – Ricciardo mindössze 72 pontos lemaradással még halványan esélyes a bajnoki címre, annyi a dolga, hogy a duplapontos szezonzáróig az aktuális éllovas, Nico Rosberg vagy Lewis Hamilton 50 pontnál ne legyen nagyobb előnyben nála. Öt fordulója van még erre.
“Ideális esetben, ha sikerülne Abu-Dzabiba 50 ponton belüli hátránnyal érkeznem, legalább matematikailag esélyesnek lennem, az már a végeredménytől függetlenül is hatalmas sikernek számítana. Nagyszerű lenne legalább esélyt kapni a győzelemre. Ez a cél, de csak az egyes versenyekre koncentrálunk” – mondta az osztrák Servus TV adásában.
Ricciardo szerint a fentiekben segíthet, hogy az idény utolsó harmadában következő, közepes vagy nagy leszorítóerőt kívánó pályák kedveznek majd a Red Bull autójának.
“Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a bajnoki cím nagyon halvány lehetőség. De olyan pályák jönnek, amelyek feküdhetnek nekünk, már nyertem pár futamot idén, szóval tudom, hogy ha megint helyzetbe kerülök, akkor jó eséllyel sikerül ismételnem is. Meglátjuk. Csak egy-két győzelem és pár rossz futam az éllovas részéről és máris minden teljesen nyitottá válhat.”
F1: Ricciardo esélyesként menne a szezonzáróra 8


“Én nagyon szeretem az idény záró szakaszát. Szingapúr a legnehezebb futam, általában a leghosszabb, eljutunk két óráig, azaz az időlimitig, és nagyon meleg is. Ott van a legtöbb kanyar is, szóval fizikailag ez a legmegterhelőbb verseny, ami igazán izgalmas kihívás mindannyiunk számára” – mondta a jövő hétvégén következő fordulóról.
“Szuzuka lenyűgöző pálya, lenyűgöző helyszín, és Austint is imádom. Tessék, ez máris három, amiért nagyon odavagyok.”