A Renault a Red Bull autóival 2010 és 2013 között négy idényen keresztül uralta a Forma-1-et, idén viszont, az új erőforrások bevezetésével a Mercedes hajtáslánca lett a legjobb, a német márka gyári csapata pedig megfoghatatlan.


A Renault cégvezérét, Carlos Ghosnt bosszantja, hogy szerinte a Mercedes idén sokkal nagyobb elismerésben részesül, mint ők a korábbi sikerek idején.
“Idén a Mercedes jár az élen. De ha valaki vállalja a versenyt, természetesen nem győzhet örökké, el kell fogadni ezt. A Renault az elmúlt négy évben minden bajnoki címet megnyert a Forma-1-ben” – idézte a La Presse. 
“Azonban amikor mi nyertünk, nem harsogott mindenhonnan a francia technika uralma, most viszont, amikor a németek épp csak az élre kerültek, mindenhol a Mercedes dominanciájáról hallunk” – morgott Ghosn.
A Renault-nak a siralmas idénykezdet ellenére azért vigaszt nyújthat, hogy a Mercedes gyári alakulatán kívül csak nekik, pontosabban a Red Bull-os Daniel Ricciardónak sikerült futamot nyerni, nem is egyet, hanem hármat