A Ferrari tegnap, 23 év után lemondott elnöke, Luca di Montezemolo a Fiat közlése szerint igen szép búcsúcsomaggal távozik, összesen 27 millió eurót (8,5 milliárd Ft) kap.
8,5 milliárddal lép le a Ferrari-elnök 1
8,5 milliárddal lép le a Ferrari-elnök 2

8,5 milliárddal lép le a Ferrari-elnök

8,5 milliárddal lép le a Ferrari-elnök

8,5 milliárddal lép le a Ferrari-elnök 9
8,5 milliárddal lép le a Ferrari-elnök 10
8,5 milliárddal lép le a Ferrari-elnök 11
8,5 milliárddal lép le a Ferrari-elnök 12
8,5 milliárddal lép le a Ferrari-elnök 13
8,5 milliárddal lép le a Ferrari-elnök 14
Fotó megosztása:
8,5 milliárddal lép le a Ferrari-elnök 15


A végkielégítés egyik felét Montezemolo éves fizetésének ötszöröse, 13,71 millió euró adja, míg 13,25 milliót azért fizetnek neki, hogy 2017 márciusáig ne dolgozzon a cégcsoport riválisainak.
Montezemolót a szerdai búcsúzkodáson persze ez nem nagyon vigasztalta, a Ferrari hivatalos oldalán megjelent beszámoló szerint “bár a nemzetközi sajtó képviselői előtt tartotta magát, a (gyárban) az emberei között azért már hullottak a könnyei.”
Az új Ferrari-vezér, a Fiat-csoportot is vezető jogász-közgazdász Sergio Marchionne céges szempontból ugyan érthető, de érdekes kérdés, hogy ő, és a szintén csak kereskedelmi tudással-tapasztalattal rendelkező csapatfőnök, Marco Mattiacci hogyan lesz képes újra felfuttatni a Ferrarit.
8,5 milliárddal lép le a Ferrari-elnök 16


“Nagyon sok tapasztalt ember dolgozik a Ferrarinál, a dolgozóinkban rejlik az erősségünk. Marchionne úr elnöki belépése megerősítette a közös célt, azaz az élre való visszatérést” – mondta a Ferrari szóvivője.
“A győzelem elengedhetetlen a Ferrari számára, kétségem sincs, hogy képesek is leszünk győzni. Mindent megteszünk, amit kell, minden erőforrást megadunk ahhoz, hogy elérjük ezt a célt” – ezt már az új elnök, Marchionne nyilatkozta.
Montezemolo is egyetért azzal, hogy ha bár nélküle is, a Ferrarinak sikerül majd a feltámadás: “A cégnél megvannak a keretek, az eszközök és az emberek ahhoz, hogy visszatérjen az élre, meggyőződésem, hogy nem is olyan sokára megint a Ferrari lesz a mértékadó csapat.”