79 éves korában elhunyt Emilio Botin, a spanyol Santander pénzintézet vezérigazgatója, amely az elmúlt években a Forma-1 egyik legjelentősebb szponzoraként szerepel.
F1: Meghalt Alonso mecénása 1
F1: Meghalt Alonso mecénása 2

F1: Meghalt Alonso mecénása

F1: Meghalt Alonso mecénása

F1: Meghalt Alonso mecénása 4
Fotó megosztása:
F1: Meghalt Alonso mecénása 5


A Santandert kis helyi bankból globális pénzintézetté felfuttató szakember Fernando Alonso 2005-2006-os bajnoki sikerei kapcsán fordult az F1 felé, 2007-ben a McLarennél jelent meg szponzorként, ahol a kétszeres bajnok távozása után is maradt a cég a brit leányvállalata, az Abbey népszerűsítésére. Ugyanakkor 2008-2009-ben a Renault-hoz visszatért spanyolt az Universia leányvállalaton keresztül szponzorálta.
2010-ben a Santander Alonsóval együtt megjelent a Ferrarinál is, az olasz csapat egyik legjelentősebb támogatója azóta is. A pénzintézet a Ferrari mellett számos nagydíj névadó szponzoraként is szerepel.
“Szenvedélyes és elbűvölő, de erős és mindig fair ember volt. Megtiszteltetés volt számomra ismerni őt és az, hogy a barátomnak nevezhettem. Imádta az autóversenyzést, nem akadt nála lelkesebb ember a McLaren-garázsban, amikor sikerült győznünk. Egy nagy embert veszített a világ” – reagált a McLaren vezére, Ron Dennis. 
A Ferrari a Twitteren írt: “Szomorú nap a mai, lélekben Emilio Botin családjával és barátaival vagyunk.”

Raikkönennel viccelődik ex-csapata a háta mögött. Olvasta?

Ilyen szép és igényes cikket olvasott már?