A Belga Nagydíj második körében történt ütközés után a csapattársát kiütő, végül a második beérő Nico Rosberg Forma-1-es pályafutása során első ízben fújolást, kifütyülést kapott. Múlt vasárnap Monzában hiába nyert a néhány éve a Ferrari-szurkolók által még gyűlölt Hamilton, a fújolás megint az amúgy még olaszul is nyilatkozó német versenyzőnek jutott.
A közönség által hangosan ünnepelt Hamilton utólag elmondta, hogy a csapattársa felé irányuló viselkedéssel nem értett egyet. 


“A közönség ünneplése általában jól esik, de ebben az esetben nem volt különösen jó. Kínosan éreztem magam a dobogón, amikor hallottam, hogy Nicót fújolják, mert ezt általában nagyon nem szeretem a sporteseményeken, még a fociban sem. A pályán kívül, a verseny végeztével mindenki megérdemelne valami kedvességet, én így látom” – mondta az angol.
A 2008-as bajnok úgy véli, hogy a jelenség együtt jár Monzával, örül, hogy immár nem ő a céltábla: 
“Azt hiszem, valakire mindig fújolnak valamennyire, egyszerűen nagyon szenvedélyes a tömeg, és a többségük Ferrari-szurkoló. Évekkel ezelőtt nekem is kijutott ez, pár évben megkaptam, szóval az jó érzés volt, hogy végre támogatást kaptam mindenkitől, a Ferrari-szurkolóktól, a Mercedes-drukkerektől, a személyes szurkolóimtól.” 
Az új “főgonosz”, Rosberg egyelőre kénytelen nyelni: “Nem esik jól, de mit mondhatok? Azt remélem, hogy idővel a szurkolók megbocsájtanak, az nagyon jó lenne. Én már bocsánatot kértem, ennél többet nem tehetek.”