Úgy tűnik, hiába erőlködik a Honda, egy nagyágyút sem sikerül a McLarenhez csábítani a 2015-ös szezonra. A japánok visszatérése miatt a McLaren legalább egy csúcspilótát szeretett volna szerződtetni 2015-re, hogy azonnal versenyképes legyen a csapat, a minimum egy sztárra ráadásul hosszú távon épített volna az istálló.


A McLaren ajánlatot tett Fernando Alonsónak, Sebastian Vettelnek és Lewis Hamiltonnak is, de mindhárom sztárnak érvényes szerződése van 2015-re. A Honda versenyképességével kapcsolatos bizonytalanságok miatt nem is biztos, hogy szeretnének váltani, ami jó hír lehet Jenson Button és Kevin Magnussen számára. Monzában már a jelenlegi két pilóta megtartása is opcióvá vált.

“Őszintén szólva, elégedettek vagyunk a versenyzőinkkel” – mondta Eric Boullier csapatfőnök. “Nem érdekel, hogy ki és mit gondol róluk, szerencsések vagyunk, hogy ilyen pilótáink vannak. Ha jövőre is velünk lesznek, annak is nagyon fogunk örülni.” A McLaren nem adja fel, 2016-ról is tárgyal a kiszemelt csúcspilótákkal.

“Teljesen megszokott a Forma-1-ben, hogy az A kategóriás pilótákkal nemcsak a jövő évről, hanem a rákövetkezőről vagy azutániról is most tárgyalunk.” Nem kizárt egyébként, hogy a McLaren a Sebastian Vettelhez képest erősen alulfizetett Daniel Ricciardót is megkörnyékezi, bár az ausztrál fizetéséről valójában senki nem tud semmit.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egyelőre nem aggódik pilótái miatt. “Most nagyon pörögnek a hírek, de azt hiszem, a vége az lesz, hogy mindenki marad ugyanott, ahol most van” – fogalmazott Horner.