A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier már késő tavasszal arról beszélt, hogy rögtön a Mercedes-szerződésük lejárta után, azaz a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjat követő teszten kipróbálnák a jövőre érkező új motorpartner, a Honda erőforrását, a japán gyártó F1-es főnöke azonban a múlt héten már jóval későbbi időpontot emlegetett.
Arai Jaszuhisza a Forma-1 hivatalos oldalának azt állította, hogy mostantól télig szimulációkat végeznek, az első autós próba pedig az első 2015-ös teszten, Jerezben jöhet majd.
F1: A McLaren ellentmond a Hondának 1
F1: A McLaren ellentmond a Hondának 2

F1: A McLaren ellentmond a Hondának

F1: A McLaren ellentmond a Hondának

F1: A McLaren ellentmond a Hondának 6
F1: A McLaren ellentmond a Hondának 7
F1: A McLaren ellentmond a Hondának 8
Fotó megosztása:
F1: A McLaren ellentmond a Hondának 9


“Valószínűleg akkor mutatjuk meg első ízben a Honda motort és a McLaren kasztnit együtt, akkor lép színre a Honda-McLaren. A jelenlegi terveink között nem szerepel, hogy még 2014-ben (versenypályás) adatokat gyűjtsünk. Jerez lesz az első alkalom” – mondta.
Úgy tűnik, a McLarennél nem aratott nagy sikert ez a nyilatkozat, ugyanis az Olasz Nagydíjon, Monzában Boullier elismételte a korábbi álláspontját, miszerint a korábbi tesztelés a cél.
“Ami a Honda-motoros McLaren autó első tesztjét illeti, nem született még döntés arról, hogy hol és mikor lesz. Ez még nyitott. Igaz, hogy elhangzott egy kijelentés, de mi egyelőre nem adhatunk pontos választ, mert még nem tudjuk, mikor tesztelünk. De nagyon is valószínű, hogy még Jerez előtt” – nyilatkozta a francia szakember.