Borzasztóan alakult a Ferrari számára a hazai verseny, csak az egyik autó ért célba, az is a kilencedik helyen. Fernando Alonso az ERS hibája miatt esett ki, műszaki jellegű hiba miatt 2010 óta nem kellett versenyt feladnia a spanyolnak.


“Az elmúlt években a miénk volt a legmegbízhatóbb autó, most tönkrement az ERS” – mondta Alonso. “Sajnálom, hogy pont hazai közönség előtt történt ilyen, szerettük volna megörvendeztetni a szurkolókat, de ezúttal esélyünk sem volt a dobogóra. A győzelemre meg pláne nem.”

“A tempónk nem volt elég jó, de már az időmérő után sejtettük, hogy a Mercedes-motoros autók kibabrálhatnak velünk. Egyszerűen nem volt meg a sebességünk, de ez egy ilyen pálya, itt kijön a motorok közötti különbség. A következő versenyen sokkal több esélyünk lehet.”

Räikkönen a biztató szabadedzések után már szombaton is csak szenvedett, vasárnap sem tudott túl sokat tenni. “Mindenki számára csalódás ez a nap” – fogalmazott a finn. “A Ferrari a hazai versenyén mindig ott szeretne állni a dobogón, de ez ma lehetetlen volt.”

“Gyenge volt az autó, pedig fontos lenne, hogy nagyobb sebességet hozzunk ki belőle. Ha nem tesszük, így járunk az ilyen gyors pályákon. Előre tudtuk, hogy nehéz lesz, de ennél azért többre számítottunk. Sokszor esélyem sem volt, csak néztem, mint a moziban, ahogy elhúznak mellettem. Szükségünk lesz a javulásra.”

További friss F1 hírek! – Vettel nagyon berágott a futam után