Daniel Ricciardo rajtja rosszul sikerült az Olasz Nagydíjon, visszaesett a 12. helyre, de a kerékcserék után, a kemény gumikon elképesztő előzéssorozatba kezdett. Az ausztrál folyamatosan ment el ellenfelei mellett, szokás szerint levadászta Sebastian Vettelt is, és volt olyan pillanat, amikor 362 km/h-val – a gyenge Renault-motor ellenére – az övé volt a legnagyobb végsebesség. Ricciardo végül ötödik lett.


“Jó móka volt” – lelkendezett az ausztrál. “A rajt nem úgy alakult, ahogy terveztük, de nyugodtak maradtunk, és egész jól mentettük a helyzetet. A verseny a vége felé pörgött fel igazán, az előzések gondoskodtak róla, hogy végig molyogni tudjak.”

“Nagyon jónak éreztem a fékeket, ez pedig sokat segít ezen a pályán. A rajt után tudtuk, hogy valamit ki kell találnunk, már akkor éreztem, hogy szórakoztató lehet ez a futam.”

“Az előnyöm nagyjából hatvan pont Sebastiannal szemben. Jó lenne, ha simán gyorsabb lennék nála, és nem lenne szükség csapatutasításokra, de a következő pályák elvileg kedveznek nekünk. Ha lehet esélyünk a Mercedes ellen, bármilyen döntést meg fogunk hozni.”

Vettel csalódottan nyilatkozott. “Elég bosszantó ez az eredmény” – mondta Vettel. “Imádom, amit csinálok, de nem azért vagyok itt, hogy negyedik, ötödik vagy hatodik legyek. A hátrányunk óriási, egy perc a többi autóhoz képest. Keményen kell dolgoznunk, és akkor csökkenthetjük ezt a különbséget. Ma ennyit tehettünk a pontok szempontjából.”

FRISS HÍR! – Büntetés, hátrasorolás az Olasz Nagydíj után