F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 1
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 2

F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget

F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget

F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 26
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 27
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 28
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 29
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 30
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 31
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 32
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 33
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 34
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 35
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 36
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 37
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 38
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 39
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 40
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 41
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 42
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 43
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 44
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 45
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 46
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 47
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 48
Fotó megosztása:
F1: Hamilton a dobogón alázta Rosberget 49 Lewis Hamilton (1.): “Hihetetlen a közönség, elképesztő látni az egész célegyenest. Köszönöm a támogatást, remek futam volt.” Amikor az interjúkat készítő Jean Alesi arról kérdezte, hogy újra barátok-e Rosberggel, Hamilton annyit mondott. “Csapattársak vagyunk, mindig is azok maradunk.”

Hamilton később bőbeszédűbb volt: “A mai ismét kemény nap volt, de minden percét élveztem. Amikor ilyen problémák adódnak, könnyű azt gondolni, hogy soha nem fogok felzárkózni, de nem szabad elmélyülni a gondolatokban. A rajtprogram ma egyszerűen nem működött jól, hálás lehetek a sorsnak, hogy nem veszítettem több pozíciót.”

“Ami a versenymérnökömnek való ‘ellenszegülést’ illeti, ezek tanácsok, nem pedig parancsok. A bokszból információkat kapok, és eldönthetem, hogyan használom ezeket. Úgy éreztem, az a legjobb pillanat arra, hogy nyomást gyakoroljak Nicóra. Már csináltam ilyet néhány versennyel ezelőtt, és úgy tűnt, nem csípi ezt. Még hosszú út áll előttünk, lépésenként kell haladnunk. Óriási volt a közönség, hihetetlen energiát kaptam tőlük, ezt is fel fogom használni. Ma is volt problémám, még mindig várok egy tiszta hétvégére.”

Nico Rosberg (2.): “Sajnos nem jött össze a mai nap, Lewis nagyon jól dolgozott, megérdemelte a győzelmet. Elképesztő a légkör itt, nagyon megindít.”

Rosberg később kizárólag magát okolta hibái miatt. “Nem fogom senkire, én hibáztam. Lewis nagyon gyors volt mögöttem, rá kellett lépnem a gázra, és emiatt hibáztam. Különösen a második fájt. Ugyan a hibák miatt csalódott vagyok, a nehézségek után ez egy remek eredmény a csapatnak, hosszú idő után arattunk újra kettős győzelmet. Lewis hét ponttal került közelebb, nem katasztrófa, még sok futam van hátra.”

“Nem a múlton rágódom, ezen a pályán egyszerűen nehéz ráérezni a féktávokra. Hibáztam, nincs ebben semmi szokatlan, ahogy abban sem, hogy csalódott vagyok a saját hibáim miatt. De nem kell tragédiát csinálni ebből, a második helynél sokkal rosszabb is lehetett volna. Borzasztó így elveszíteni a győzelmet, de így alakult, Lewis amúgy is úgy jött, mint egy rakéta. Talán így is, úgy is megelőzött volna, megérdemelte a győzelmet.”

Felipe Massa (3.):
“Mit mondhatnék, ez a legszebb dobogó itt Monzában. Mindenkinek nagyon köszönöm, csordultig vagyok az érzelmekkel. Nagyon örülök az első dobogónak, korábban sokszor pechem volt, most visszatért a szerencsém. Az utolsó futamig harcolni fogunk, imádok itt mindenkit.”