A Mercedes autójának ideális helyszín a monzai pálya, így az ezüst nyilak magától értetődően szerezték meg az 1-2. helyet az Olasz Nagydíj szombati időmérőjén. Lewis Hamilton és Nico Rosberg megint egymás mellől indult tehát, de a csapatfőnök, Toto Wolff biztos benne, hogy nem ismétlődik majd a spái ütközés.
“Szerintem nagyon is világos, hol lesz a határ vasárnap, és nincs kétségem afelől, hogy a verseny ennek megfelelően fog zajlani”  – mondta az osztrák nem sokkal a kvalifikáció után.
“Mivel eddig nem tudtuk, milyen lesz a rajtrács, eddig nem volt megbeszélés, de mindketten profik és tapasztaltak, a Spái esetet követő megbeszélések után nagyon is világos számunkra, minek kell történnie holnap. De azt hiszem, így is, mint mindig, lesz még stratégiai egyeztetés, az egyik fő pont pedig az lesz, hogyan zajlik majd az első pár kör” – tette hozzá.
F1: A Mercinél tudják, hol a határ 3


Az elmúlt két hét megbeszélései, eligazításai ellenére sem Hamilton, sem Rosberg nem áll másképp a versenyzéshez – legalábbis ezt mondták Monzában:
“Semmi sem változott, teszem, amit eddig is tettem. Hosszú-hosszú évek óta versenyzek már, de nem sokszor ütköztem, szóval csak csinálom a dolgom, ahogy eddig” – nyilatkozta Hamilton.
Rosberg: “Ugyanúgy versenyzünk ezután is, mint ahogy eddig tettük az idényben. A szabályok az első pillanattól fogva teljesen világosak voltak, szóval semmi változás, és mint mindig ezután is óvatosnak kell lenni.”