A Ferrari hazai pályáján sem sikerült igazán nagyot alakítania a csapat két pilótájának. Kimi Räikkönen a biztató péntek után be sem jutott a Q3-ba, Fernando Alonso pedig csak egy részcsatát tudott megnyerni: legjobb nem Mercedes-motorosként lett hetedik, hat ezreddel megelőzve Sebastian Vettelt.


“Rendben van az eredmény, mert nem is számítottunk ennél jobbra” – kezdte Alonso. “Itt ez a fantasztikus közönség, amely ugyan most azt láthatta, hogy hetedik lettem, de úgy jön majd ki holnap a pályára, hogy talán nyerek. Ez óriási motivációt ad, remélhetőleg tudunk majd adni valamit cserébe.”

“Pénteken ugyan erősnek tűntünk, de a szabadedzések nem mindig tükrözik az időmérős körülményeket. A versenyeken általában jobbak vagyunk, és ez holnap is így lehet. Egy körön nem sok mindent lehet kezdeni a Mercedesek erejével, de holnap verseny lesz, más körülményekkel, és tegnap biztató volt a tempónk.”

“Arra számítok, hogy a Williamsszel és a McLarennel lehetünk versenyben a dobogóért, a Mercedes egy másik bolygó. De bármi lehet a versenyen, előre biztosan nem adjuk fel.”

Räikkönen csalódottan vette tudomásul, hogy lemaradt a Q3-ról. “Nem éreztem magam túl jól az autóban, és elkövettem néhány hibát” – vallotta be a finn. “Emiatt nem jutottam be a Q3-ba, ami természetesen csalódás, de az időmérőért még nem járnak pontok.”

“Holnap, a versenyen jobban alakulhatnak számunkra a dolgok, megpróbálok majd előrébb kerülni. A Mercedes utolérhetetlen, de mögöttük még lehet keresnivalónk.”