Az Olasz Nagydíj csütörtöki sajtónapján természetesen újra téma volt a Mercedes-versenyzők belgiumi ütközése, de semmi szenzációs nem derült ki, mindenki igyekszik maga mögött hagyni a balhét.


A Mercedes-csapat címzetes elnöke, Niki Lauda Monzában elárulta, hogy nemrég bocsánatot kért Nico Rosbergtől, amiért Spában rögtön a verseny leintése után élesen kritizálta a németet:
“Bocsánatot kértem, amiért nem beszéltem előbb vele. Ez nem volt fair, hiszen Nico nem mondhatta el a dolgokat a saját szemszögéből. Számomra nem gond elnézést kérni. Ezzel együtt továbbra is kitartok a véleményem mellett, miszerint ő volt a hibás” – nyilatkozta a Bildnek.
Természetesen azóta Rosberg is többször bocsánatot kért, Monza előtt pedig arról beszélt, hogy szerinte megmaradhat a jó munka a csapaton belül:
“Az idény során végig egészséges rivalizáció volt a csapaton belül, ezért is tartunk itt. Miénk a legjobb autó, pillanatnyilag mi vagyunk a legjobb csapat, ez pedig azért lehetséges, mert képesek vagyunk csapatként dolgozni.”
“Jó csapatmunka híján nem lehetne úgy dominálni, ahogy tesszük, ez a bizonyíték. Az kezdettől fogva világos volt, hogy a csapattárssal nem ütközhetünk, és ez a jövőben is így marad” – magyarázta a bajnoki éllovas, akit a csapat fegyelmivel és pénzbüntetéssel sújtott a Belga Nagydíj után.
F1: Lauda bocsánatot kért Rosbergtől 3


Lewis Hamiltont megkérdezték, mostanra ő is egyszerű versenybalesetként tekint-e az incidensre, vagy többet is lát a spái ütközésben. Így felelt:
“Tudom, hogy mindenki erről szeretne beszélni, de fontos volt, hogy a versenyt követően továbblépjünk, én előre tekintek, erre koncentrálok. Ami történt, megtörtént, az már a múlt. Alig várom, hogy újra az autóba üljek, Monza az egyik kedvenc pályám, remélem, jó hétvégém lesz. Még hét verseny van hátra, sok pont gyűjthető, én erre koncentrálok.”
“Már mindent elmondtam (a Rosberg-esetről) a csapat sajtóközleményében. A bizalom komoly kifejezés, amit nem szívesen alkalmaznék a versenypályán folyó küzdelemre. De Nicóval már nagyon rég együtt versenyzünk, megvannak az alapok, ezekre építünk.”