Bár júliusban arról szóltak a hírek, hogy a még tavaly december végén súlyos fejsérüléseket szenvedett, hosszú ideig kómában lévő Michael Schumacher akár augusztusban hazatérhet a család svájci otthonába, az elmúlt hetek igen csendesen teltek a hétszeres bajnok legendát illetően.
Az állapotáról, az esetleges hazaszállításról nem lehetett hallani mostanában, de a német szupersztár egykori munkatársa, a Ferrari volt csapatfőnöke, Stefano Domenicali most elszórt pár információmorzsát.
Lassan javul Schumacher 2


“Kapcsolatban vagyok a családdal, és tőlük úgy tudom, hogy lassú de folyamatos a javulás. Tudom, hogy mindannyian azt szeretnénk, hogy ez a várakozás jól végződjön, de sajnos nem tehetünk mást, mint várunk” – mondta a Ferrari-specialista szakíró Leo Turininek nyilatkozva.
A volt Ferrari-főnök azt is elárulta, hogy pályafutása során a pilóták közül Schumacherrel ápolta a legjobb kapcsolatot. 
“Lenyűgöző volt, ugyanis a hozzájárulása nem ért véget a volán mögött mutatott óriási tehetségnél. Négyszemközt nagyon szigorú, sőt kíméletlen tudott lenni, de kifelé mindig ő volt az első, aki a csapat védelmére kelt” – magyarázta.
A 45 éves egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilótát június közepe óta egy lausanne-i rehabilitációs intézményben kezelik.
Ugyanekkor a brazil Globo arról tudósít, hogy a Forma-1-legenda 15 éves fia, Mick továbbra is folytatja az évekkel ezelőtt megkezdett versenyzői karrierjét, nemrég második helyen végzett egy Junior KF kategóriás gokartversenyen. A reflektorfény elkerülésére a Schumacher-sarj anyja, Corinna leánykori nevén, Betschként versenyez.

Olvasta? – eközben Cristiano Ronaldo megrugdosta Jenson Buttont!