A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még áprilisban indulási engedélyt adott az amerikai NASCAR-ban tevékenykedő Gene Haas Forma-1-es projektjének. 
A rövid felkészülési időszak miatt végül a 2016-os start mellett döntő amerikai motorsport-szakember környékén csend volt mostanában, de kedden újra hallatott magáról. Haas bejelentette, hogy az eddigi “Haas Formula”-ról “Haas F1 Team”-re kereszteli át a projektjét.


“A Haas F1 Team automatikusan kijelöli a helyünket az autóversenyzés csúcskategóriájában. Amikor az F1 kifejezést halljuk, azonnal pontosan tudjuk, miről van szó – egy globális versenyszéria, amely a legmodernebb technikát és a legjobb mérnöki és tervezői munkát vonultatja fel” – magyarázta az elgondolást Haas.
“A Haas Automation (Haas autóipari szerszámgyártó cége – a szerk.) kiváló hírnévnek örvend az USA-ban, és szeretném, ha ez az elég világra kiterjedne. A Haas Automation és az F1 összekapcsolása a 2016-ban induló Haas F1 Teamben a lehető legjobb módja annak, hogy globális prémiummárkává váljunk.” 
Az amerikai Forma-1-es csapat a névváltoztatással együtt új honlapot is kapott.
Haas nemrég a Ferrari-csapatnál szponzorként is megjelent, előrevetítve, hogy az olaszoktól szerzi majd be az erőforrásait és minden más, a szabályok által engedélyezett alkatrészt.