A Caterham a két héttel ezelőtti Belga Nagydíjra a kispadra küldte Kobajasi Kamuit, helyére pedig a csapat “árnyékfőnöke”, Colin Kolles pártfogoltját, a háromszoros Le Mans-bajnok André Lotteret ültették.
A 32 éves pilóta az edzéseken és az időmérőn szépen szerepelt, de a futamon a rajtnál kiesett – viszont a hétvégén akár szépíthet is.
F1: Monzában is beugrik a Le Mans-bajnok? 2
Merhi kimaradhat


Japán források szerint Kobajasi Monzára sem ül vissza az autóba, a Caterham megint valaki másnak adja a zöld járgányt. Korábban felvetődött a Red Bull-támogatású Carlos Sainz Jr., valamint honfitársa, az idén szintén a Formula Renault 3.5-ben versenyző Roberto Merhi neve is.
Úgy tudni, Merhi orosz szponzorai akár 300 ezer eurót is szánnának a spanyol pilóta Forma-1-es bemutatkozására, azonban a formaautós tapasztalatai, a 2011-es Forma-3-as bajnoki címe ellenére a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ódzkodik attól, hogy a versenynaptár leggyorsabb pályáján üljön első ízben F1-esbe.
Merhi a Twitteren hétfőn maga is elismerte, hogy még mindig nincs meg a Forma-1-es “jogsija”, a szuperlicensze.
F1: Monzában is beugrik a Le Mans-bajnok? 3


A fentiek Lotterer kezére játszanak, akinek ráadásul a hétvégéje is szabad, sem a tartóssági világbajnokságban (WEC) nincs dolga az Audinál, sem a japán Super Formulában nincs versenye.
“Továbbra is kapcsolatban állunk (a Caterhammel), és azt hiszem, további futamokra is van még lehetőség” – nyilatkozta a német a Racernek. “Nagyszerű tapasztalat volt Belgium, majd kiderül, hogy a beosztásom enged-e újabb beugrást.”