A hétvégi Olasz Nagydíjnak otthont adó monzai pálya a Mercedes mindkét pilótája számára különleges helyszín. “Az Olasz Nagydíj az emlékek miatt mindig különleges számomra” – kezdte Lewis Hamilton. “A karrierem szinte itt kezdődött, nagyon gyakran gokartoztam Olaszországban. Itt találkoztam Nicóval, vagyis a rivalizálásunk is innen indult.”

F1: Itt kezdődött a Hamilton-Rosberg háború 1
F1: Itt kezdődött a Hamilton-Rosberg háború 2

F1: Itt kezdődött a Hamilton-Rosberg háború

F1: Itt kezdődött a Hamilton-Rosberg háború

F1: Itt kezdődött a Hamilton-Rosberg háború 7
Fotó: Europress
F1: Itt kezdődött a Hamilton-Rosberg háború 9
Fotó: Europress
Fotó megosztása:
F1: Itt kezdődött a Hamilton-Rosberg háború 11


“Monzának történelme van, nagyon különleges érzés itt nyerni. 2012-ben volt alkalmam ehhez az érzéshez, az idén nagyon szeretném újra átélni. Tavaly nagyon küszködtünk ezen a versenyen, de most fantasztikus autónk van, ezúttal számunkra kedvezően alakulhatnak az események. Mindig is imádtam a monzai szurkolókat, hihetetlenül szenvedélyesek, ami a dobogón zajlik, az egészen elképesztő. Remélhetőleg jó versenyzéssel tudjuk jutalmazni őket.”

“A célom természetesen az, hogy felzárkózzak a bajnoki pontversenyben. A hátrányom ugyanakkora, mint a szezon elején, szóval rengeteg munka áll előttem, de bármi megtörténhet ebben a sportban. Addig nem adom fel, amíg le nem intik a szezonzárót Abu-Dzabiban, még sok pontot osztanak ki addig, semmi nem dőlt el.”

Nico Rosberg hasonlóan lelkes. “Monza olyan pálya, ahova mindig nagy élmény utazni” – így a német. “A hely történelme fantasztikus, és ott vannak a rajongók, akik elképesztő hangulatot teremtenek. Eddig nem volt túl sok szerencsém ezen a versenyen – 2011-ben még az első kanyaron sem jutottam túl.”

“Az idén azonban minden más. Nagyszerű autónk van, és a Mercedes-motorral a hátunk mögött nagyon jó eredményt érhetünk el. A bajnokságban még minden nyitott, a duplapontos szezonzáró miatt bármi megtörténhet. Arra koncentrálok, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzem meg a következő hét versenyen.”