Bár a Ferrarinál viszonylag eredménytelen Fernando Alonsót már tavaly nyár óta kötik a McLarenhez, idén pedig a wokingi csapat nem titkolt offenzívát indított a megszerzésére, a kétszeres világbajnok spanyol az Olasz Nagydíj előtt világosan tisztázta, hogy nem akar átigazolni.
Alonso: Maradok a Ferrarinál 1
Alonso: Maradok a Ferrarinál 2

Alonso: Maradok a Ferrarinál

Alonso: Maradok a Ferrarinál

Alonso: Maradok a Ferrarinál 6
Alonso: Maradok a Ferrarinál 7
Alonso: Maradok a Ferrarinál 8
Fotó megosztása:
Alonso: Maradok a Ferrarinál 9


“Pillanatnyilag nem áll szándékomban mozdulni, itt akarok győzni, szeretném végigvinni a munkát, amit évekkel ezelőtt elindítottunk” – nyilatkozta a brit Sky Sportsnak.
“Tavaly nyár óta sokszor téma volt ez, de az én számból sosem hangzott el egyetlen szó sem, ami a Ferraritól való távozásról, a más csapatok iránti érdeklődésről szólt volna. Sok találgatás volt, ami ha nem is kiborító, de mindenképp feszültséget keltett, stresszt okozott. Persze ugyanakkor örömteli és büszkeséggel tölt el, hogy a legjobb csapatok érdeklődnek irántam” – tette hozzá. 
Alonso jelenlegi ferraris szerződése 2016 végéig él, bár ha hinni lehet a híreknek, hétfő, szeptember 1. óta szabad préda, ugyanis a dokumentum egyik kitétele szerint távozhat, ha az említett időpontban több mint 25 ponttal le van maradva az aktuális bajnoki éllovastól, márpedig a spanyol hátránya 99 pont a versenyt vezető Nico Rosberghez képest.