Vasárnap, 69 éves korában elhunyt a Forma-1 egyik fontos háttérembere, Philippe Gurdjian. A párizsi születésű motorsport-szakember a reklámszakmában kezdte, de biztos kezű autóversenyzőként a hetvenes-nyolcvanas években a Le Mans-i 24 órás futamon is indult.
Meghalt az F1 nagy öregje 1
Meghalt az F1 nagy öregje 2

Meghalt az F1 nagy öregje

Meghalt az F1 nagy öregje

Meghalt az F1 nagy öregje 4
Fotó megosztása:
Meghalt az F1 nagy öregje 5


1985-től ő lett a Paul Ricard pályán a Francia Nagydíj főszervezője, majd később ő fejlesztette csúcslétesítménnyé a dél-franciaországi helyszínt. 
A Bernie Ecclestone-nal is igen közeli kapcsolatot ápoló Gurdjian később a Spanyol Nagydíj szervezőjeként is dolgozott, majd 1999-ben az ő irányítása alatt hozták tető alá a Maláj Nagydíjat, amely aztán mintaként a későbbi ázsiai versenyhelyszíneknek.
Gurdjian vezette az F1-ben 2009-ben bemutatkozott abu-dzabi “luxuspálya” fejlesztését, felépítését is. A francia veteránt mindenki nagyon precíz, minden részletre odafigyelő, de igen nyitott, barátságos és segítőkész emberként ismerte.
Egy másik Forma-1-es halálhír is érkezett hétfőn: 71 éves korában elhunyt Jonathan Williams ? a brit autóversenyző karrierje során számos túraautó- és alacsonyabb formaautós futamon indult, az F1-ben egyszer, az 1967-es Mexikói Nagydíjon ugrott be a Ferrarinál.