Valtteri Bottas idén, a versenyképesebb Williams volánjánál már beváltotta a tehetségét illető várakozásokat, a fiatal finn pilóta második F1-es évében négyszer is dobogóra állt, és a jelenlegi állás szerint jöhet még néhány további is.


A finn pilóták iránt különös vonzalmat mutató McLarennál a pletykák szerint már fel is figyeltek Bottasra, de a 25 éves versenyző azt mondja, nem szeretne váltani.
“Én nem látok okot arra, hogy jelenleg máshol nézelődjek. A jó irányba haladunk, meggyőződésem, hogy a csapat még az ideinél is jobb lehet majd, ezért is bízom a folytatásban. Talán a szerződésről korai még beszélni, de én tényleg nagyon szeretném folytatni ezt a kalandot a Williamsnél. De várjuk ki a hivatalos megerősítést, majd akkor beszélek, ha lesz mit bejelenteni” – idézte az olasz Tuttosport a bajnokság 5. helyén álló Bottast.
Bár a finn udvariasan és óvatosan fogalmazott, egyértelműnek látszik, hogy a kívánsága teljesül, az ugyanis egybeesik a Williams szándékaival. A csapat vezető versenymérnöke, Rob Smedley azt nyilatkozta, hogy Bottast és Felipe Massát is meg akarják tartani.
“Én nagyon szeretném, ha ez a páros maradna jövőre is, és ez is a terv” – mondta a Crash.netnek.
F1: Együtt maradna Bottas és a Williams 3


“Szerintem a fiatalság, a lelkesedés – mindkettejük részéről – és a tapasztalat nagyszerű kombinációjáról van szó. Súrlódások szinte egyáltalán nincsenek, és mindkettejük tökéletesen elfogadja, hogy van egy közös cél, együtt kell előrébb vinni a csapatot. Nem is csak arról van szó, hogy mi lesz holnap, hanem hogy mi lesz a következő hat hónapban, egy évben, a következő két-három éves periódusban.”
Smedley szerint a feltörekvő ifjonc Bottas és a veterán Massa kölcsönösen tanul a másiktól.
“Jó látni, hogy Valtteri sokat tanul Felipétől, és Felipe is tanul tőle, ugyanis Valtteri egy nagyon-nagyon tehetséges versenyző. Szóval bár Felipéhez viszonyítva kevés a tapasztalata, a tehetségéből még Felipe is meríthet tudást. Tényleg nagyszerű, a két pilótánk hajtja egymást, és ezzel a csapatot is előbbre viszik”