A Force India a “best of the rest”, a(z egyik) legerősebb üldöző volt az év elején, de a nyár eleje óta lendületet veszítettek, a megerősödött Williams és McLaren eléjük került a bajnokságban. Az amúgy hagyományosan erős helyszínükön, a spa-francorchamps-i pályán sem remekeltek, de a hétvégi Olasz Nagydíjtól sokat várnak.


“A nyári szünet után ígéretes volt a belgiumi visszatérés, bár kevesebb pontot hozott, mint amennyit a tempónk alapján érdemelhettünk volna. Checo és Nico is jó küzdőszellemről tett tanúbizonyságot, mindketten több helyet javítottak a rajthoz képest. Ha előbbről rajtolunk, még jobb lehetett volna” – értékelt a tulajdonos-főnök, Vijay Mallya. 
“Mostanra a hatodik helyen állunk a bajnokságban, de a spái 5 pont kármentésnek azért jó volt. Mindössze két pontnyira vagyunk az ötödik helytől, még minden nyitott. Az abu-dzabi dupla pontokkal pedig valószínűleg egészen a szezonzáróig nyitott is marad a küzdelem. A hétvégén következő Olasz Nagydíj nagyszerű rendezvény, a pálya legendás, ráadásul mind a csapat, mind a versenyzők múltja alapján fekszik nekünk” – magyarázta az indiai.  
A főnökhöz hasonlóan Nico Hülkenberg is azt reméli, hogy a számára nem túl fényes Spa után Monzában jobban alakulnak a dolgai: 
F1: A dobogóért küzdhet a Force India? 3


“Spa felemás hétvége volt, megvolt a tempónk, de az időmérős hibák miatt nem tudtuk hozni a maximumot. Egy pontot azért szereztem, az is valami. A monzai mindig fantasztikus hétvége, én mindent nagyon szeretek: a várost, az embereket és a pályát is. Óriási a hangulat, a szurkolók energiája és a helyszín múltja. Élvezetes ott vezetni. A vonalvezetés egyszerűnek tűnik, de a gyors kör összerakása nagy kihívás, könnyű hibázni.”
“Úgy gondolom, hogy versenyképesek leszünk, jobban feküdhet majd Monza, mint Spa. Itt a motorerő és a végsebesség a kulcs, a (Mercedes) motorunk pedig erős, ezt tudjuk. Kizárólag Monzára lesz egy alacsony leszorítóerejű hátsó szárnyunk is, de azzal cseppet sem könnyű fékezni a sikánokban.”
F1: A dobogóért küzdhet a Force India? 4


“Számomra egyértelműen különleges Monza, az egyik kedvencem” – mondta Sergio Perez. “Azt hiszem, mindannyian nagyon szeretjük, mert gyönyörű helyszín. Az eddigi néhány Forma-1-es versenyemen mindig jól mentem ott. Két éve a dobogó második fokára is felállhattam – az egyik legkülönlegesebb F1-es futamom volt, nagyon szép emlék.”
“Egyértelműen megpróbálom majd azt megismételni. Azt hiszem, feküdhet majd nekünk a pálya. Fontos a top10-be kvalifikálni, úgy lehet sok pontot szerezni. Monzában nem könnyű előzni, hátulról tehát nehéz előrekapaszkodni.”