Úgy tűnik, minden nyitott kérdés eldőlt a New Jerseybe tervezett Forma-1-es futammal kapcsolatban: nem lesz verseny a manhattani felhőkarcolók árnyékában. Bernie Ecclestone szerint az összes befektető kihátrált a projekt mögül, így lehetetlen a rendezés – bár eddig is úgy nézett ki, hogy a versenyből nem lesz semmi.

Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: Mindenki felejtse el a New York-i futamot!

F1: Mindenki felejtse el a New York-i futamot!

Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Őszintén nem hiszem, hogy New Jerseyben bármire is lenne esély” – mondta Ecclestone. “Még mindig ugyanazokkal a problémákkal küszködnek, mint kezdetben, a világon semmi sem változott.” Lefordítva: továbbra sincs pénz.

Ecclestone szerint a mezőny nagyon szeretett volna New York-i futamot, ezért adott újabb és újabb esélyt a promóternek, Leo Hinderynek. “Ha összejön a pénz, bármikor lehet verseny. De kétlem, hogy lesz befektető. Leo állandóan mondogatta, hogy ezzel meg azzal egyezett meg, folyamatosan tologattuk a versenyt a naptárban, de mindig oda lyukadtunk ki, hogy nincs pénz.”

“Nem volt veszítenivalóm, ha valaki letette volna a pénzt, megkönnyebbültem volna. Leo folyamatosan hitegetett mindenkit, próbálta életben tartani a reményt, de csak nem jött senki egy zsák pénzzel.”