Újabb válságtanácskozást tartott pénteken a brackleyi központban a Mercedes vezetése, úgy tűnik, hogy a pilóták jelenlétében tartott megbeszélésen sikerült lezárni a belgiumi ügyet. A Mercedes közleménye szerint Nico Rosberg elismerte felelősségét az ütközésért, “megfelelő fegyelmi intézkedések” történtek, emellett a német pilóta nyilvánosan bocsánatot kért. A Mercedes úgy döntött, hogy pilótái az idény hátralévő részében is szabadon versenyezhetnek egymással.

F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 1
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 2

F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott

F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott

F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 29
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 30
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 31
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 32
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 33
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 34
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 35
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 36
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 37
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 38
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 39
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 40
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 41
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 42
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 43
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 44
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 45
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 46
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 47
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 48
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 49
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 50
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 51
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 52
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 53
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 54
Fotó megosztása:
F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 55


“Toto Wolff, Paddy Lowe, Nico Rosberg és Lewis Hamilton ma találkozott a Mercedes AMG Petronas brackleyi központjában, hogy megbeszéljék a Belga Nagydíjon történteket” – áll a közleményben. “A találkozón Nico elismerte felelősségét a második körben történt ütközésért, és bocsánatot kért hibás döntése miatt. A baleset miatt megfelelő fegyelmi intézkedésekről döntöttünk.”

“A Mercedes-Benz kitart a kemény, de sportszerű versenyzés mellett, mert ez a helyes módja a világbajnokság megnyerésének. Ez a jó a csapatnak, a szurkolóknak és a Forma-1-nek is.”

“Lewis és Nico tudomásul veszik és elfogadják a csapat első számú szabályát: nem lehet ütközés a csapat autói között a pályán. Világossá tettük, hogy még egy hasonló incidenst nem tűrünk el. Nico és Lewis a pilótáink, és mi hiszünk is bennük. Továbbra is szabadon versenyezhetnek a bajnoki címért.”

F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 56


Rosberg a Mercedes közleményének megjelenése után írt a Facebook-oldalára. “A Belga Nagydíj óta sokat gondolkoztam azon, hogy mi történt a versenyen, a csapattal is részletesen átbeszéltük a történteket. Már kifejeztem a sajnálatomat az incidens miatt, de a mai Toto, Paddy és Lewis jelenlétében tartott megbeszélés után még egy lépéssel tovább szeretnék menni: elismerem, hogy az ütközést a hibás döntésem okozta.”

“A csapattársak közötti első számú szabály, hogy nem szabad ütköznünk, de Belgiumban pontosan ez történt. A hibás döntésem miatt elnézést kérek Lewistól és a csapattól. Továbbá bocsánatot kérek a szurkolóktól is, akiket megfosztottam attól, hogy kiélvezzék az első helyért folytatott csatánkat.”

“Lewis és én világos instrukciókat kaptunk arról, hogy mostantól hogyan versenyezhetünk egymással. Versenyzőként egyértelmű felelősséggel tartozunk a csapat, a rajongók, a partnereink és a Mercedes-Benz felé, hogy tisztán versenyezzünk. Ezt a felelősséget nagyon komolyan vesszük. Készen állok rá, hogy a szezont kemény és sportszerű csatában folytassam az abu-dzabi verseny utolsó köréig, a pályán és azon kívül egyaránt.”

F1: Rosberg elnézést kért, és fegyelmit kapott 57


A sajtóosztályon megfogalmazott nyilatkozatokból jutott egy Hamilton oldalára is. “Ami a közös munkát illeti, továbbra is mély alapokra építkezhetünk Nicóval, a mostani nehéz idők és nézeteltéréseink ellenére is” – írta Hamilton. “A miénk a legnagyszerűbb csapat, és az egyéniségek legerősebb csoportja, akik a belüket is kidolgozták azért, hogy a legjobb autóval versenyezhessünk. Fontos, hogy ezt soha ne felejtsük el, és olyan eredményeket szállítsunk érte, amit megérdemelnek.”

“Nico és én elfogadjuk, hogy mindketten követtünk el hibákat, hiba lenne ujjal mutogatni, hogy melyikünk rosszabb a másiknál. Ami fontos, hogy csapatként hogyan tudunk felülemelkedni az ilyen szituációkon. Együtt nyerünk és veszítünk, és csapatként így leszünk erősebbek.”