A McLaren főnökei, Eric Boullier és Ron Dennis egyszerre két csúcspilótára is hajtanak, Fernando Alonsót és Sebastian Vettelt is szeretnék az istállóhoz csábítani. A McLaren egy utolsó ajánlatot tett a két sztárnak, akik állítólag “gondolkoznak.”

F1: A McLarennek együtt kell Vettel és Alonso 1
F1: A McLarennek együtt kell Vettel és Alonso 2

F1: A McLarennek együtt kell Vettel és Alonso

F1: A McLarennek együtt kell Vettel és Alonso

F1: A McLarennek együtt kell Vettel és Alonso 5
F1: A McLarennek együtt kell Vettel és Alonso 6
Fotó megosztása:
F1: A McLarennek együtt kell Vettel és Alonso 7


Boullier a két pilóta nevét ugyan nem mondta ki, de sokat mondóan válaszolt, amikor az Autosport konkrétan Alonsóról és Vettelről kérdezte. “Minden pilótánál próbálkozom, aki beleillik a jövővel kapcsolatos stratégiánkba” – mondta Boullier. A McLaren a jövőre visszatérő Honda miatt legalább egy csúcspilótát szeretne igazolni, hosszú távra, legalább három, de inkább ötéves időszakra.

“Még mindig próbálkozunk, rászánjuk azt az időt erre az ügyre, amit kell. Addig nem adjuk fel, amíg kategorikusan nem mondanak nemet. Nem akarunk hibázni, egy esélyünk van, és azzal élni szeretnénk. A McLaren nagy csapat, komoly történelemmel, vissza szeretnénk kerülni a helyünkre.”

Úgy tudni, hogy Alonso és Vettel egyaránt azt ígérte, hogy “hamarosan” választ ad, a McLaren a Szingapúri Nagydíjig egyébként is szeretné lezárni az ügyet. “Hamarosan döntünk, néhány hét múlva” – mondta Boullier. Jenson Button és Kevin Magnussen sorsa tehát nagyban azon múlik, hogy Alonsóék mit válaszolnak, ha mindketten nemet mondanak, talán esélyük is lehet a hosszabbításra.