Jenson Button először ismerte be nyilvánosan, hogy a McLarennél zajló átalakítások visszavonulásra kényszeríthetik. A csapat jövőre már a visszatérő Honda motorjait használja, a japánok pedig legalább egy csúcspilótát szeretnének igazolni. Lewis Hamiltont, Fernando Alonsót és Sebastian Vettelt is szóba hozták már a csapattal, amely minimum három, de inkább öt évre előre tervez, amely nem sok jót ígér a veterán Button számára.

F1: Button először beszélt a visszavonulásról 1
F1: Button először beszélt a visszavonulásról 2

F1: Button először beszélt a visszavonulásról

F1: Button először beszélt a visszavonulásról

F1: Button először beszélt a visszavonulásról 4
Fotó megosztása:
F1: Button először beszélt a visszavonulásról 5


A McLarennél Valtteri Bottas és az Eric Boullier-hez egyébként is közel álló Romain Grosjean szintén opció, Buttonra viszont már nem lehet a jövőt építeni. “Igazság szerint még nem ültünk le beszélni erről” – mondta Button.

“Elképzelhető, hogy vissza kell vonulnom az év végén. Ha így kell lennie, hát így kell lennie, de úgy érzem, sok van még bennem. Nem tudom elképzelni az életemet a motorsport, és különösen a Forma-1 nélkül.”

A McLaren szokás szerint bizakodva készül a következő versenyekre, ahogy az idén már annyiszor, ismét nagy fejlesztéseket ígér az istálló. “Ha minden jól alakul, akár a Red Bullt is utolérhetjük a fejlesztési versenyben” – ígérte Boullier, de azért nem árt megjegyezni, hogy a korábbi, hasonló bejelentések után nem sok minden történt.