A Mercedes minden erejével szeretné elejét venni a háborúskodásnak Nico Rosberg és Lewis Hamilton között, a csapat célzott rá, hogy a pilótáik nem nyilatkozhatnak a sajtónak. Hamilton és Rosberg szerdán Németországban, egy szponzoreseményen találkoztak először a belgiumi affér után, de szinte tudomást sem vettek a másik jelenlétéről.

F1: A Mercedes befogta Hamiltonék száját 1
F1: A Mercedes befogta Hamiltonék száját 2

F1: A Mercedes befogta Hamiltonék száját

F1: A Mercedes befogta Hamiltonék száját

F1: A Mercedes befogta Hamiltonék száját 5
F1: A Mercedes befogta Hamiltonék száját 6
Fotó megosztása:
F1: A Mercedes befogta Hamiltonék száját 7


A Bild szerint a Mercedes mindkét pilótáját utasította, hogy csendesítsék el a konfliktusukat, ami nagyjából azt jelenti, hogy nem nyilatkozhatnak a sajtónak az ügyről. “Toto Wolff, Paddy Lowe és én arra jutottunk, hogy ezt a két forrófejűt el kell hallgattatnunk a héten” – erősítette meg Niki Lauda.

“Minden egyes újabb szó csak reakciót szülne a másik részéről, erre pedig nincs szükségünk. Mindketten tisztában vannak a felelősségükkel.”

Közben Emmanuele Pirro, a Belga Nagydíj pilótastewardja elárulta, hogy a többi felügyelővel “körülbelül tíz másodperc alatt” döntötték el, hogy a Hamilton-Rosberg ütközés miatt nincs szükség további vizsgálatra. “Nem volt szándékosság. Rosberg talán túl optimistán próbálkozott a manőverrel, a fő probléma azonban az, hogy mi történt a csapaton belül” – vélekedett Pirro.