A Mercedes minden erejével szeretné elejét venni a háborúskodásnak Nico Rosberg és Lewis Hamilton között, a csapat célzott rá, hogy a pilótáik nem nyilatkozhatnak a sajtónak. Hamilton és Rosberg szerdán Németországban, egy szponzoreseményen találkoztak először a belgiumi affér után, de szinte tudomást sem vettek a másik jelenlétéről.


A Bild szerint a Mercedes mindkét pilótáját utasította, hogy csendesítsék el a konfliktusukat, ami nagyjából azt jelenti, hogy nem nyilatkozhatnak a sajtónak az ügyről. “Toto Wolff, Paddy Lowe és én arra jutottunk, hogy ezt a két forrófejűt el kell hallgattatnunk a héten” – erősítette meg Niki Lauda.

“Minden egyes újabb szó csak reakciót szülne a másik részéről, erre pedig nincs szükségünk. Mindketten tisztában vannak a felelősségükkel.”

Közben Emmanuele Pirro, a Belga Nagydíj pilótastewardja elárulta, hogy a többi felügyelővel “körülbelül tíz másodperc alatt” döntötték el, hogy a Hamilton-Rosberg ütközés miatt nincs szükség további vizsgálatra. “Nem volt szándékosság. Rosberg talán túl optimistán próbálkozott a manőverrel, a fő probléma azonban az, hogy mi történt a csapaton belül” – vélekedett Pirro.