A szezon eleje óta a Porsche Le Mans-programját erősítő Mark Webber szerint korábbi négyszeres bajnok csapattársa, Sebastian Vettel nem az igazi az idén. Az ausztrál elismeri, hogy Vettelnek sok gondja volt az év első felében, de szerinte a német több hibát is vétett.

“Azt hiszem, Vettelnek elsősorban az új szabályokkal van baja” – mondta Webber a Servus TV-nek, amely a Red Bull házi csatornája. “Az év eleje óta feljavult, de azért világosan látható volt, hogy az első versenytől kezdve sok hibát vétett.”

F1: Vettel végighibázta az évet 1
F1: Vettel végighibázta az évet 2

F1: Vettel végighibázta az évet

F1: Vettel végighibázta az évet

F1: Vettel végighibázta az évet 5
F1: Vettel végighibázta az évet 6
Fotó megosztása:
F1: Vettel végighibázta az évet 7


Vettel az RTL-nek nem tagadta, hogy rontott néhányszor az idén, de szerinte igazságtalan csapattársáéhoz hasonlítani a teljesítményét. “Mindig rögtön felteszem a kezem, ha hibáztam, mert ez is a versenyzés része” – nyilatkozta Vettel. “Igen, egyszer-kétszer rontottam, de elég nagy hiba a nyers eredmények alapján megítélni minket. A színfalak mögé ugyanis senki nem lát be.”

“Rengeteg technikai hibánk volt, elhasználtunk egy csomó motort és egyéb komponenst, nem is kérdés, hogy előbb-utóbb jönnek nekem az öt-tízhelyes rajtbüntetések. Nem kérdés, hogy Daniel nagyon erősen teljesít az idén, de azokon a versenyeken, amelyeken nyert, én is első lehettem volna, ha szerencsésebben alakulnak a körülmények.”

“Ez nem úgy megy, hogy egyik évről a másikra valaki elfelejt vezetni, és mindent rosszul kezd csinálni. Továbbra is éhes vagyok a sikerre, és szerintem lesz még esélyünk a vb-címért küzdeni, ha gatyába rázzuk az autót.”

A Red Bull a javulás érdekében minden eddiginél jobban kiveszi a részét a Renault-nál zajló munkából: a hírek szerint Viryben csak a motort és a turbót fejlesztik, az elektromos csomagon és az energiatároló egységeken mostantól a Red Bull mérnökei dolgoznak.