A jövőre a Toro Rossónál versenyző, egyelőre szuperlicenc nélküli ifjú ígéret, Max Verstappen megkapta az első tesztlehetőséget a Red Bulltól. 35 nappal 17. születésnapja előtt vezethetett először Forma-1-es autót a holland versenyző, Rockinghamben egy Toro Rossónak álcázott, 2011-es Red Bull RB7-essel gyakorolt.

F1: Verstappen úgy vezet, mint Alonso 1
F1: Verstappen úgy vezet, mint Alonso 2

F1: Verstappen úgy vezet, mint Alonso

F1: Verstappen úgy vezet, mint Alonso

F1: Verstappen úgy vezet, mint Alonso 4
Fotó megosztása:
F1: Verstappen úgy vezet, mint Alonso 5


Mondjuk, a gyakorlás elég rövidre sikerült: Verstappen egyelőre csak a bokszutcában autózgatott, próbálgatta a kormányt, mondhatni, ismerkedett az autóval. Verstappennek a szuperlicenchez 300 kilométert kell megtennie, de már le is szervezett erre egy tesztet a Red Bull. Ennek időpontja még nem ismert, bár egyes hírek szerint a Japán Nagydíj pénteki szabadedzésén már bevetik a hollandot.

“Óriási volt, hogy rövid időre beülhettem egy F1-es autóba” – mondta Verstappen. “Ahogy elindul, és aztán a gyorsulási érzet egészen elképesztő. A Forma-3-as autóban a sebességérzet a harmadik-negyedik fokozat után eltűnik, most viszont úgy éreztem, hogy akár a végtelenségig tudnék gyorsulni.”

“Üléspróbán egyelőre nem voltam, sőt a pedálok magasságát is hozzám kellett állítani. Aminek nagyon örülök, hogy egyszer sem fulladtam le az autóval.” Verstappen magát Fernando Alonsóhoz hasonlítja. “Más a vezetési stílusom, mint édesapámnak volt. Egy kicsit olyan, mint Alonsóé. Ha kímélnie kell a gumikat, akkor kíméli, ha agresszíven kell mennie, akkor azt csinálja. Szeretem ezt a stílust, az idén már többször bizonyítottam az F3-ban.”