Noha hivatalos videóblogjában Nico Rosberg érdemben semmit nem mondott a belgiumi balhéról, a Sport Bild szerint a német azért nem hagyta szó nélkül Lewis Hamilton nyilatkozatát. Az angol a verseny után azzal állt elő, hogy Rosberg a csapatmegbeszélésen elismerte, szándékosan ment neki, hogy így mutassa meg, vele nem lehet packázni.

Videóblogjában Rosberg annyival rendezte le a kérdést, hogy olvasta Hamilton véleményét az esetről, az ő verziója azonban teljesen más. Később gúnyolódott egy sort. “Nagyon kedves szavak tőle, tényleg! Igazán remek srác” – idézte Rosberget a Sport Bild.

F1: Rosberg kigúnyolta Hamiltont 1
F1: Rosberg kigúnyolta Hamiltont 2

F1: Rosberg kigúnyolta Hamiltont

F1: Rosberg kigúnyolta Hamiltont

F1: Rosberg kigúnyolta Hamiltont 7
Fotó: Europress
F1: Rosberg kigúnyolta Hamiltont 9
Fotó: Europress
Fotó megosztása:
F1: Rosberg kigúnyolta Hamiltont 11


“Sajnálom a történteket, de teljesen hétköznapi versenybaleset volt. De az igaz, hogy csapattársak között ilyennek nem szabad történnie.”

Hamilton közben már ott tart, hogy azt állítja, soha nem is voltak barátok Rosberggel. “Arra sem emlékszem, hol találkoztunk először” – nyilatkozta Hamilton. “Túl lett lihegve ez az egész, hogy barátunk vagyunk, bla bla bla. Nem azért vagyunk itt, hogy játszadozzunk, de Monaco óta világos számomra, hogy Nico bármire képes azért, hogy legyőzzön.”

A Porsche Le Mans-programjához csatlakozott Mark Webber furcsállta Rosberg viselkedését, de az ausztrál szerint a csata jót tesz az F1-nek. “Kicsit furcsa volt, nem jellemző az ilyesmi Rosbergre” – vélekedett Webber. “A csapattársak közötti kemény csata azonban szuper az F1 számára. Úgy gondolom, hogy a Mercedes úrrá lesz a krízisen, és megszerzi az első két helyet, Danielnek csak akkor lehet esélye, ha a Mercedes valamiért teljesen összeomlik.”

Webber régi barátja, Fernando Alonso semmi szokatlant nem lát a Rosberg-Hamilton háborúban. “Ha egy csapat hagyja harcolni a pilótáit, és soha nem érnek össze, az fantasztikus. Ha összeérnek, a csapatnak annyi” – fogalmazott Alonso. “Nehéz a helyzet a Mercedes számára, de nagy előnnyel vezetik a bajnokságot, uralnak mindent, szóval nyugodtan tehetnek valami jót is.”