A korábbi csapattulajdonos Giancarlo Minardi szerint a Honda komoly célokkal érkezik jövőre a Forma-1-be, a japánok Sebastian Vettelt és Adrian Neweyt is a McLarenhez szeretnék csábítani. Minardi – egy japán forrásra hivatkozva – a honlapján írt elméletéről, ezek szerint a Hondának Bernie Ecclestone is besegít a nagy vadászatban.

F1: A Honda levadássza Vettelt és Neweyt? 1
F1: A Honda levadássza Vettelt és Neweyt? 2

F1: A Honda levadássza Vettelt és Neweyt?

F1: A Honda levadássza Vettelt és Neweyt?

F1: A Honda levadássza Vettelt és Neweyt? 5
F1: A Honda levadássza Vettelt és Neweyt? 6
Fotó megosztása:
F1: A Honda levadássza Vettelt és Neweyt? 7


Minardi, aki egyébként nagy pletykagyáros, azt állítja, hogy Ecclestone és Vettel Belgiumban már beszélgettek is a hondás lehetőségről, az üzletember állítólag nagyon győzködte az átigazolás szükségességéről a négyszeres bajnokot. A McLarennel kapcsolatban korábban Fernando Alonso és Lewis Hamilton nevét emlegették, és az tény, hogy a Honda legalább egy csúcspilótával szeretne visszatérni az F1-be.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója-csapatfőnöke elismerte, hogy az istálló nehéz döntés előtt áll. “Dolgozunk a következő évekre szóló stratégiánkon” – mondta Boullier. “Fontos, hogy évekről van szó, legalább három-, de talán ötéves távlatban gondolkodunk.”

A Ferrarinál Marco Mattiacci csapatfőnök közben újfent megerősítette, hogy Alonso nem megy sehova, jövőre is Kimi Räikkönen csapattársa lesz. “Ha akarják, ismét megerősítem: 2015-ben is Fernandóval és Kimivel versenyzünk. Szerződésük van a csapattal, és számunkra ők jelentik a legjobb választást” – mondta Mattiacci a Marcának.