Lewis Hamilton egyelőre nem tudja, hogy a belgiumi botrány után hogyan viszonyuljon csapattársához, az őt a második körben szándékosan kiütő Nico Rosberghez. A német egész pontosan úgy fogalmazott, hogy nem tett semmit az ütközés elkerüléséért, hogy így “bizonyítson”.

Hamiltont megviselték csapattársa szavai, ezek után nem tud megbízni Rosbergben kerék a kerék elleni csatákban. “Kint a pályán meg kell bíznunk a másikban, muszáj arra építenünk, hogy az ellenfél nem csinál semmit szándékosan. A vasárnapi találkozó után azonban fogalmam sincs, hogyan vágjak neki a következő versenynek” – mondta Hamilton.

F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 1
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 2

F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben

F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben

F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 29
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 30
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 31
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 32
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 33
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 34
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 35
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 36
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 37
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 38
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 39
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 40
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 41
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 42
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 43
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 44
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 45
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 46
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 47
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 48
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 49
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 50
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 51
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 52
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 53
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 54
Fotó megosztása:
F1: Hamilton soha többé nem bízik Rosbergben 55


A brit szerint a csapatnak nehéz lesz olyan választ adnia, amely megnyugtatóan rendezi a helyzetet. Hamilton úgy érzi, Rosberg viselkedésében benne volt a Magyar Nagydíjon történtek miatt érzett frusztrációja. “El sem tudom képzelni, mit kellene most tennie a csapatnak. Pedig erre a hétvégére teljesen pozitív hangulatban érkeztünk mindannyian.”

A Mercedes hirtelen felindulásból egyelőre nem akar dönteni a csapatsorrenddel kapcsolatban, az istálló nyugodtabb hangulatban is el akar beszélgetni Hamiltonnal és Rosberggel egyaránt.

“Továbbra is úgy érzem, teljesen szükségtelen volt az ütközés, a legnagyobb bajunk azonban az, hogy már a második körben összeütköztek” – fogalmazott Niki Lauda. “De meg tudjuk oldani a dolgokat. Az emberek hibáznak, ez része az életünknek, alaposan elemeznünk kell az esetet. Meg kell hallgatnunk Nico véleményét, aztán gondoskodnunk róla, hogy ilyen hülyeség többé ne történjen.”

Toto Wolff csapatfőnök szerint fontos a higgadtság. “Ostobaság lenne 45 perccel a verseny után olyat mondani, hogy mostantól így meg úgy intézzük a dolgokat” – nyilatkozta Wolff. “Világosan lefektettük a szabályokat, amelyeket most megszegtünk. Akárki is volt a hibás, cserbenhagyva érzem magam, sőt az egész csapat is.”

“Megvannak az eszközeink a beavatkozásra, de ez nem lenne helyes. Le kell ülnünk velük újra, a beszélgetésnek pedig arról is szólnia kell, hogyan kerüljük el ennek az esetnek a megismétlődését. El kell döntenünk azt is, hogy legyen-e csapatsorrend. Ha szükség lenne erre, az mindannyiunk számára csalódás lenne, de kezelnünk kell ezt a helyzetet, és még nem találtuk ki, mit is jelent ez pontosan. Sok mindenről beszéltünk már, de néhány óra alatt nem lehet okos stratégiával előállni.”