Az éjszakai zuhé után nedves, hűvös időben, csepergő eső, de napsütés mellett kezdődött a 2014-es Forma-1-es idény 12. futama, a Belga Nagydíj a spa-francorchamps-i pályán.
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 1
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 2

F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta

F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta

F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 29
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 30
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 31
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 32
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 33
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 34
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 35
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 36
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 37
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 38
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 39
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 40
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 41
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 42
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 43
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 44
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 45
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 46
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 47
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 48
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 49
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 50
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 51
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 52
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 53
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 54
Fotó megosztása:
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 55


Az élről a bajnoki éllovas Nico Rsoberg, mellőle csapattárs és fő riválisa, Lewis Hamilton várta a rajtot. A Mercedesek mögött Sebastian Vettel és Fernando Alonso, Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas, Kevin Magnussen és Kimi Räikkönen, majd Felipe Massa és Jenson Button állt a top10-ben a rajtrácson.
Alonsónak pocsékul indult a verseny, az autóján a 15 másodperces figyelmeztetés után is dolgoztak a ferraris szerelők. A spanyol el tudott menni, visszatért a pozíciójába, de bokszutca-áthajtásos büntetés várt rá.
A teljes mezőny a lágy (sárga) keveréket választotta az egy szem Adrin Sutilon kívül, aki a közepest (fehér) gumival startolt.
A lámpák kialvása után ment el legjobban, Vettel azonban elkapta Rosberget, Hamiltont is támadta a Kemmel egyenes végén, de elfékezte magát, Rosberg ezt kihasználva visszavette a 2. helyet.
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 56


A második kör elején Rosberg támadni próbálta Hamiltont, összeértek a Les Combes-nál, a német Mercedesének első szárnya és az angol jobb hátsó gumija összeért, a szárny bal vége letört, Hamilton pedig defektet kapott. Visszaesett, mire a 7 kilométeres pályán körbebicegett.
A 4. körben Rosberg vezetett, mögötte Vettel, Ricciardo, Alonso, Bottas, Räikkönen, Magnussen, Button, Massa és Sergio Perez sorakozott a top10-ben.
Vettel a 6. körben a Pouhon kanyarban hibázott, kicsit megcsúszott, csapattársa, Ricciardo pedig kapott is a lehetőségen, elment a német mellett, felkapaszkodott a 2. pozícióba. A 8. körben a Mercedes-motor előnyét kihasználva a williamses Bottas a Kemmel egyenesen megelőzte Alonsót, felért a Red Bullok mögé.
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 57


Rosberget a 8. kör végén a bokszba hívták, friss közepes gumikat, valamint új orrkúpot kapott. A csere miatt a szintén ugyanakkor kiálló Räikkönen a mercedeses német elé is került. A bajnoki éllovasnál a sors iróniájaként Hamilton egyik leszakadt gumidarabja fennakadt a rádióantennáján.
Érdekes módon Alonso rajtincidense miatt a stewardok “csak” 5 másodperces stop&go büntetést adtak a következő kiállásához, Perez mögé tért vissza, de kemény csatában megelőzte.
Button első kerékcseréje után Ricciardo vette vissza a vezetést, mögötte Räikkönen, Vettel, Rosberg, Bottas, Magnussen, Vergne, Perez és az utolsó pontszerző helyre visszaért mclarenes haladt.
A 16. körben Rosberg komolyan támadni kezdte Vettelt, a Buszmegállónál próbálkozott is, de a külső íven elfékezte magát. A hiba Bottasnak adott lehetőséget, a 17. kör elején a Kemmelen elkapta a ritmust veszített németet.
Rosberg a kockásra fékezett gumikon nem is bírta sokáig, 3 körrel később kiment friss abroncsokért. Ugyanekkor a mezőny végén küzdő Hamilton gyakorlatilag fel akarta adni a futamot, a rádión azzal érvelt, hogy spórolhatnának a motorral. Válaszként kitartásra biztatták, emlékeztetve, hogy akármi is történhet még, biztonsági autós szakasz is segítheti.
Vettel a 22. kör végén vette fel harmadik szett gumiját, kiállása után, a féltávnál Ricciardo vezetett, Bottas, Magnussen, Alonso, Button, Rosberg, Räikkönen, Danyiil Kvjat és Nico Hülkenberg állt a top10-ben.
Button lassan elkezdett visszaesni, Rosberg és Räikkönen is elkapta. Rosberg ment is tovább, Alonsót is megelőzte.
Ricciardo a 28. körben ment ki friss gumikért, a Williams reagált is Bottasszal. Rosberggel még kivárt a Mercedes, úgy vélték, az eltérő stratégiával legalább a 2. hely meglesz neki a végén. A hátrébb haladó Vettel próbálta akadályozni a Ricciardo után, a dobogós helyezésért futó Bottast, de a finn a 31. körben megelőzte a címvédőt.
Hátrébb Button kapta el Perezt, a 8. helyre lépett fel.
Rosberg az utolsó 10 körre vett fel friss lágy gumikat, hogy a végső hajrában próbáljon minél előrébb jutni. A német azonban a szintén a dobogóért küzdő Bottas mögé került, de a 36. kör végére átfűzte magát rajta. A Mercedes-pilóta nem vesztegette az időt, a Kemmelen Räikkönent is megelőzte, a 2. helyre lépett fel. 8 köre volt, hogy behozza a Ricciardóval szembeni 20 másodperces hátrányát.
Alonso és Magnussen az 5-6. helyért párbajozott, a dán újonc keményen tartotta magát, még egy kis integetést kihozott a kétszeres bajnokból.
A 16. helyen haladó Hamilton tovább ostromolta a csapatot, már-már követelte, hogy feladhassa a futamot, hagyják kiállni, végül a 39. körben engedtek neki.
Öt körrel a vége előtt Ricciardo továbbra is vezetett, de Rosberg folyamatosan olvasztotta az előnyt. A 3. helyen Räikkönen, mögötte a vérszemet kapott, folyamatosan támadó Bottas haladt, a 40. körben meg is előzte veterán honfitársát.
Hátrébb Magnussen, Alonso, Button, Vettel, Perez és Kvjat haladt a pontszerző helyeken. A 42. körre, a sereghajtók lekörözése után egymás nyakára ért, a négyes óriási csatába kezdett, szinte kanyaronként változtak az egymáshoz viszonyított pozícióik. 
F1: Ricciardo megint nyert, Hamilton feladta 58


Végül Alonso veszített rajta, ő került a boly végére, Vettel pedig a 8-ikról az 5. helyre, köztük a két McLaren.
Az élen Ricciardo végül megmenekült Rosberg elöl, megszerezve saját harmadik, a Red Bull 50. Forma-1-es győzelmét. Bottas idei 4. dobogós helyezését hozta.
A világbajnokság két hét múlva az utolsó európai fordulóval, a monzai Olasz Nagydíjjal folytatódik.
Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps, 2014.08.24.