Lewis Hamilton számára gyakorlatilag a második körben véget ért a Belga Nagydíj, miután csapattársa, Nico Rosberg egy kissé optimista manőverrel kivágta a bal hátsó kerekét. Hamilton a kényszerű kerékcsere után a középmezőnytől messze autózgatott, aztán addig győzködte a csapatot, amíg néhány körrel a leintés előtt kihívták a bokszba.

F1: Hamilton nem érti, mit akart Rosberg 1
F1: Hamilton nem érti, mit akart Rosberg 2

F1: Hamilton nem érti, mit akart Rosberg

F1: Hamilton nem érti, mit akart Rosberg

F1: Hamilton nem érti, mit akart Rosberg 4
Fotó megosztása:
F1: Hamilton nem érti, mit akart Rosberg 5


“Először is arról szeretnék szólni, hogy a szokásos pilótaparádén elképesztő támogatást kaptam a szurkolóktól” – kezdte Hamilton. “Nagyon jól esett, és nagyon elkeserít, hogy ezért a támogatásért semmit sem tudtam adni cserébe.”

“A balesetről mit mondhatnék? Nagyon mélyen érintett, mert nagyon keményen vezettem, próbáltam mindent kihozni az autóból, amit csak tudok, de túlságosan megsérült az incidensben. A csapatot is sajnálom, mert mindenki keményen dolgozott, jól rajtoltam, nagyon ígéretesnek tűnt a verseny.”

“Aztán jött a kanyar, amelyet úgy vettem be, ahogy kell, az enyém volt az ív. Szerintem még hagytam is elég helyet, nem értem, mi történt, nem értem, miért jött nekem. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy boldogan utazik majd el innen. Nem mondanám, hogy most rosszabb, mint Monacóban, mert annál rosszabb már nem nagyon lehet.”

“Nem jó, hogy megint harminc pont van köztünk, az első nagy hátrányt is sokáig tartott ledolgoznom. Persze tudom, hogy gyorsan változhatnak a dolgok, de elnézve, hogy Nico autója hányszor romlik el, ez a szezon már neki áll.”

“Sok minden jár a fejemben, talán ez nem az én évem, de nem engedhetem, hogy bárki csak úgy megelőzzön. Nagyszerű autónk van, nagyszerű a csapat, harcolok tovább. Ki tudja, talán egyszer még nekem is lesz szerencsém. A felügyelők nem tettek semmit, úgyhogy a hátrányom harminc pont, mostantól pokolian nyomnom kell.”

Rosberg szerint az ütközés nem változtat a kapcsolatán Hamiltonnal. “Bízom benne, hogy meg tudunk birkózni ezzel a dologgal” – fogalmazott Rosberg. “Mindig is világos volt, hogy ez egy intenzív csata lesz, amelyben lesznek nehéz pillanatok. A Magyar Nagydíj után volt egy újabb megbeszélésünk, ma megint lesz, elemezzük a dolgot, aztán továbblépünk.”

Rosberg azt állítja, nem azért vezetett agresszíven, mert elégedetlen volt a Magyar Nagydíj utáni megbeszélés eredményével. “Nagyon jó beszélgetés volt, tisztáztuk a dolgokat, és egyértelművé tettük, hogyan menjen tovább a szezon. Őszintén szólva, nagyon nyugodt voltam ezen a hétvégén. Nem az járt az eszemben, hogy meg akarom nyerni a bajnokságot, csak ezen a versenyen akartam első lenni.”

“A csapat szempontjából nagyon csalódott vagyok, mert sokkal jobban szerepelhettünk volna a végül elért egyetlen második helynél. Az autó nagyon-nagyon különleges volt ezen a hétvégén. Még nem hallottam Niki (Lauda) és Toto (Wolff) véleményét, de akármit is mondtak, tiszteletben tartom. Én csak annyit tudok, hogy gyorsabb voltam, és megpróbáltam elmenni kívülről.”

A Mercedesnél 16.45-kor válságtanácskozást tartanak az eset miatt, mindenki ott lesz.