F1: Büntetés, változik a végeredmény 2

A Belga Nagydíj utolsó köreiben forrt a levegő a pontszerző helyeken: miközben Nico Rosberg a vezető Daniel Ricciardót üldözte, hátrébb egy négyes boly vívott késhegyre menő küzdelmet az 5-8. helyen.
Kevin Magnussen, Fernando Alonso, Jenson Button és Sebastian Vettel között ment az adok-kapok, a három világbajnok és az újonc minden trükköt bevetett. Végül Vettel járt a legjobban, három helyet lépett előre, Alonso pedig a 8. helyre csúszott vissza, igaz, a versenybírók utólagos vizsgálata szerint a spanyol sportszerűtlenség áldozata lett.
A stewardok úgy vélték, hogy Magnussen nem hagyott elég helyet a ferrarisnak a Kemmel egyenesen, azaz leszorította a pályáról, ezért a dán ifjoncot a bokszutca-áthajtásnak megfelelő utólagos 20 másodperces időbüntetéssel sújtották. 2 újabb büntetőpontot is kiosztottak az újoncnak, összesen 4 áll a neve mellett.
Magnussennek nagyon fájdalmas a büntetés, hiszen ezzel az igen szoros mezőnyben kiesik a pontszerző helyekről, a 6. helyett csak a 12. lesz. Button, Alonso, Sergio Perez és Danyiil Kvjat is előrébb mozdul, Nico Hülkenberg pedig fellép az utolsó pontszerző helyre.
A Belga Nagydíj büntetéssel módosított eredménye