F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 1
F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 2

F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel

F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel

F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 17
F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 18
F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 19
F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 20
F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 21
F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 22
F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 23
F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 24
F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 25
F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 26
F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 27
F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 28
F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 29
F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 30
Fotó megosztása:
F1: Hamilton megint nem bírt Rosberggel 31

Nedves és szürke időben, eső lehetőségével kezdődött a Belga Nagydíj kvalifikációja Spa-Francorchamps-ban. 
A Q1-ben a Marussia pilótái mentek ki elsőként, azonnal követték őket a Caterhamek. A nedves aszfaltra egyesek átmeneti (kék, intermediate), mások teljes esőgumikkal mentek ki, nehéz volt eldönteni, mi az ideális. A vizes pályán szinte mindenki hibázott itt-ott, de az aszfalt viszonylag gyorsan száradt, ahogy az esőgumik felszívták a vizet.
Az első szakasz végén természetesen távoztak a Caterham versenyzői, mellettük a marussiás Max Chilton és Pastor Maldonado, meglepetést jelentett viszont, hogy a Force Indiá-s Nico Hülkenberg is kiesett, ennek köszönhetően pedig Jules Bianchi továbbjutott a másik Marussiával. Hülkenberg a 2012-es Olasz Nagydíj óta nem esett ki a Q1-ben.
A Q2-ben visszatért a csapadék, gyenge zápor miatt csak az intermediate-tel lehetett próbálkozni. Meglepő módon a második szakaszban sem törte össze senki az autót, azonban a Force India “kálváriája” folytatódott, ugyanis Hülkenberg után Sergio Perez is búcsúzott a csapat számára amúgy kedves pályán.
Szintén csalódást keltően búcsúzott mindkét Toro Rosso-versenyző, mellettük az alapvetően esélytelen Grosjean (Lotus), Adrian Sutil (Sauber) és Bianchi esett ki.
A Q3 elejére már a napfény is áttört a felhőkön, de az első versenyzők újra intermediate-eken mentek ki.
A folyamatosan javuló idők mellett végül Rosberg ragadta meg a vezetést, amit már nem is engedett ki a kezéből. Az angol ugyan jó hattizedről bő kéttizedre csökkentette a lemaradását az utolsó nekifutásra, de megfoghatatlan maradt. Sorozatban negyedik pole-ját szerezte. A Mercedes idén ötödik alkalommal szerezte meg az első sort.
Vettel végül a 3. helyre kapaszkodott fel, mellé Alonso húzta be a Ferrarit a második sorba, a harmadik sorra Ricciard és Bottas, a negyedikre Magnussen és Räikkönen, az ötödikre pedig Felipe Massa és Jenson Button állhat fel vasárnap.
Belga Nagydíj, kvalifikáció, Spa-Fracorchamps, 2014.08.23.