Lewis Hamilton úgy érzi, az ideinél keményebb világbajnoki harca még soha nem volt. Ami a küzdelmet különösen kiélezetté teszi, hogy legnagyobb ellenfele ugyanabban az autóban ül, mint ő. “Volt már nagy csatám Kimi Räikkönen és Felipe Massa ellen, de ők akkor másik csapatban versenyeztek, az autóiknak másfajta erősségeik és gyengéik voltak az enyémmel szemben” – mondta Hamilton.

“Most egy olyan pilóta ellen versenyzek, akinek az autója ugyanolyan, mint az enyém. Ugyanazokhoz az adatokhoz férünk hozzá, ugyanolyan visszajelzéseket kapunk, így nagyon nehéz a másik elé kerülni.”

F1: Bizarr póker Hamilton és Rosberg között 1
F1: Bizarr póker Hamilton és Rosberg között 2

F1: Bizarr póker Hamilton és Rosberg között

F1: Bizarr póker Hamilton és Rosberg között

F1: Bizarr póker Hamilton és Rosberg között 7
Fotó: Europress
F1: Bizarr póker Hamilton és Rosberg között 9
Fotó: Europress
Fotó megosztása:
F1: Bizarr póker Hamilton és Rosberg között 11


“Egy kicsit olyan ez, mint a póker, azzal a lényeges különbséggel, hogy én ugyanúgy látom Nico kártyáit, ahogy ő látja az enyéimet. Ettől sokkal nehezebb legyőznünk a másikat.”

A bajnokságot jelenleg Rosberg vezeti, de a német előnye mindössze 11 pont, ebből még bármi lehet. Rosberg szerint minden egyes árva pont kulcsfontosságú lehet a csata kimenetele szempontjából. “Nem dőlhetünk hátra, a Magyar Nagydíj is mutatta, hogy az ellenfelek nincsenek túl messze tőlünk” – vélekedett Rosberg.

“Ráadásul Lewis ellen is nagyon szoros a harc, jó esély van rá, hogy az év végéig kitart ez a helyzet. A csata kimenetele szempontjából minden egyes pont döntő lehet.” Rosberg a hétvégi Belga Nagydíjon korábban még nem volt dobogós, az idén megtörné a rossz sorozatot. “Stílusosan szeretném kezdeni az idény második felét!”