Pilótát cserél jövőre a Toro Rosso, Jean-Eric Vergne helyén mindössze 17 évesen debütálhat a Forma-1-ben Max Verstappen. A holland F1-es állását egy héttel azután jelentették be, hogy felvették a Red Bull utánpótlásprogramjába, igazi villámkarrier az övé.

Verstappen és édesapja, az F1-be annak idején szintén óriási ígéretként érkezett Jos a Mercedesszel is tárgyaltak, és mint kiderült, innen küldték őket a konkurenciához. “Több találkozónk is volt Josszal és Maxszal” – mondta Toto Wolff, a Mercedes sportfőnöke.

F1: A Mercedes küldte a Red Bullhoz Verstappent 1
F1: A Mercedes küldte a Red Bullhoz Verstappent 2

F1: A Mercedes küldte a Red Bullhoz Verstappent

F1: A Mercedes küldte a Red Bullhoz Verstappent

F1: A Mercedes küldte a Red Bullhoz Verstappent 5
F1: A Mercedes küldte a Red Bullhoz Verstappent 6
Fotó megosztása:
F1: A Mercedes küldte a Red Bullhoz Verstappent 7


“Egészen biztos, hogy óriási tehetség, de mi nem tudtunk neki biztos F1-es helyet ígérni. Magam is azt tanácsoltam nekik, hogy fogadják el a Red Bull ajánlatát.”

Emerson Fittipaldi szerint nem kell aggódni amiatt, hogy Max Verstappen minden idők messze legfiatalabbjaként kap jövőre lehetőséget. “A sok elektromos kütyüvel a tehetséges mai fiatalok nagyon gyorsan tanulnak” – mondta Fittipaldi. “Jó barátom Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke több olyan pilótával dolgozott már együtt, akik azóta a Red Bullnál gyűjtik a győzelmeket. Ha valakiben, benne megbízom.”

Verstappen szerződtetése két másik pilóta előtt bezárta az F1-es kapukat. A portugál Antonio Felix da Costa sokáig favoritnak tűnt az előléptetésre a Red Bullon belül, de így biztosan a DTM-ben ragad, ahogy a mostanában szintén F1-esélyesként emlegetett Carlos Sainz Jr. sem kaphat lehetőséget. Sainzékat meglepte Verstappen szerződtetése, az AS szerint az ifjabbik Sainz rögtön találkozót kért Helmut Markótól.

“A megbeszélés pozitív hangulatú volt. A Red Bull támogat engem, és próbál megoldást találni, akár már a következő szezonra” – mondta Sainz, a WSR éllovasa.