Amióta kiderült, hogy az első visszautasítás után Max Verstappen mégis elfogadta a Red Bull ajánlatát, egyre valószínűbbnek látszott, hogy a második generációs tehetség hamarosan a Forma-1-ben is lehetőséget kap.
F1: Kirúgják Vergne-t, jön a legfiatalabb pilóta 1
F1: Kirúgják Vergne-t, jön a legfiatalabb pilóta 2

F1: Kirúgják Vergne-t, jön a legfiatalabb pilóta

F1: Kirúgják Vergne-t, jön a legfiatalabb pilóta

F1: Kirúgják Vergne-t, jön a legfiatalabb pilóta 5
F1: Kirúgják Vergne-t, jön a legfiatalabb pilóta 6
Fotó megosztása:
F1: Kirúgják Vergne-t, jön a legfiatalabb pilóta 7


A megerősítés a vártnál is korábban érkezett, a Toro Rosso hétfőn késő este hivatalosan is bejelentette, hogy az egykori Benetton-, Stewart- és Arrows-pilóta Jos Verstappen fia jövőre Forma-1-es versenyzői ülést kap, Jean-Eric Vergne helyére ül be.
Verstappen tavalyig csak gokartozott, idén, első Forma-3-as évében nyolc futamgyőzelmet szerzett, az emelkedése szinte példátlan, kérdés, hogy egyetlen formaautós idény után nem lesz-e neki túl nagy falat az F1. 
Az ifjonc szeptember végén ünnepli majd a 17. születésnapját, így a jövő márciusi szezonkezdéskor is messze minden idők legfiatalabb F1-esévé válik. (Eddig a szintén a Toro Rossónál bemutatkozott Jaime Alguersuari a rekorder, ő 19 éves és 125 napos volt 2009-ben, amikor debütált.)
“Először is szeretnék köszönetet mondani Helmut Markónak és a Red Bullnak a bizalomért, és hogy a 2015-ben a Toro Rossónál bemutatkozhatok a Forma-1-ben! Hétéves korom óta az F1 volt a célom, ezzel egy álom válik valóra” – mondta a holland tehetség, aki aztán az eddigi munkatársainak, szponzorainak is megköszönte a segítséget. “Mindannyian keményen dolgoztunk, hogy eljuthassak a Forma-1-be, és mindent beleadok majd, hogy eredményes legyek a csúcskategóriában!”
A csapatfőnök Franz Tost így beszélt: 
“Maxot generációja egyik legjobb képességű pilótájának tartjuk, hisszük, hogy megfelelően érett és és fejben erős ahhoz, hogy sikeresen megfeleljen ennek a kihívásnak. A Toro Rosso célja, hogy a Red Bull ifjoncait a Forma-1-be juttassa és kinevelje, szóval innen már rajtunk múlik, hogy versenyképes autót adjunk neki, amivel a lehető legjobban indíthatja az F1-es pályafutását.”
Verstappen mellett az idén bemutatkozott orosz újonc, Danyiil Kvjat marad jövőre, a francia Jean-Eric Vergne három szezon után távozik. Tost elköszönt tőle:
“Ugyanekkor szeretnék köszönetet mondani  Jean-Eric Vergne-nek a kemény munkájáért. Voltak erős versenyei, de sajnos sokszor műszaki problémák hátráltatták, főleg az idei év első felében. Bízunk benne, hogy mostanra kijavítottuk ezeket a hibákat és így jó formában fejezheti be a szezont, bizonyítva, hogy megérdemel még egy esélyt a Forma-1-ben.”
Valószínű, hogy Verstappen a 2014-es szezon második felében már a pénteki első szabadedzéseken is gyakorol majd.